|SESERI|

2 Julai 2013

Saya memilih untuk mengekalkan page ini memandangkan page ini antara yang mendapat sambutan. Lagipula, saya mahu ada coretan tentang SESERI di blog ini.

Mungkin membantu, terutama untuk mereka yang mendapat tawaran ke SESERI.

Suka untuk saya ingatkan bahawa saya ialah batch ke-2 SESERI (2004/2005), dan sekarang umur SESERI hampir mencecah 10 tahun. Jadi, kemungkinan besar apa yang tertulis di sini akan berbeza dengan pengalaman kalian kelak.

Nur Syamimi Mohamad Napis. vivacious.

——————————————————————————————————–

SEKOLAH MENENGAH SAINS SERI PUTERI,KUALA LUMPUR
This page is EXCLUSIVELY for my vivacious members..

~erkk!! lack of ideas..😦

saya sangat sayang sekolah saya yang ini~

mengapa?

#sbb sudi menerima saya sbgai pelajarnya..(wawawah!πŸ˜‰ )

#sbb bagi saya pengalaman tinggal di asrama.. first time!

#sbb ada kwan2 yg best.. haiyo~ multi-negeri! macam2 bahasa boley di pelajari..

#sbb boley ‘melancong’ ke SBP2 lain..hehe~ SSP, SAINS SELANGOR, SMAP LABU, MCKK, STAR, SBPI GOPENG.. (boley kumpul badge sekolah byk2!)

ni koleksi miminapis: seseri, ssp, tkc, stf, mckk, star, smap labu, mozac, kisas, semashur, seratas, saina, saser, sester, sains selangor. ada satu lagi dr sains sultan mohd. jiwa..lupe nk taruk dlm gmbr.. hee~ (nak tambah? sila..sila..πŸ˜‰ )

#sbb sekolah ini BEST!

SESERI je rs nya satu2 sekolah kat dunia (hiperbola nih!) yg guna spesis bunga orkid (huhu.. ye ye je.. tapi xtau la kan kot ade lagi.. wallahualam)
kelas2 kami = Adioda, Bakerara, Cattleya, Dorisia, Eliara, Fiallara, Gastisia, Helpilia.. (pwuhh.. sekali nafas!)
pastu nama2 rumah plak = Epidendrium(oren), Brassidium(hijau), Oncidium(kuning), Dendrobium(merah)
tapi yg pastinya, sampai sekarang miminapis xpernah tgok lagi jenis2 bunga orkid ni.. (eh, pernah kot tapi x dpt nk bezakan, sbb lebih kurang je sume pon.. sume pnggil bunga orkid je.. huhu~)

Dewan Graha Puri ataupun dikenali sbgai dewan makan (DM), sgt best! setiap kali meal, makan berhidang.. bahagia! (haha~) xpayah beratur pnjang2 n lama2.. duduk pastu makan terus.. pastu SUDU dan GARFU adalah WAJIB! pernah sekali tu, time dinner, lupe bwk cuttlery sbb kena jaga barisan n panggil budak beratur, so, xmakan la..tengok je org makan, mmg takut gile nk makan tanpa cuttlery, kang warden nampak xpepasal je kena tengking, malu!!.. ada sorang junior tu kata “kat SESERI kalo makan xguna sudu n garfu, orang akan pandang kite macam kite ni pembunuh..” (huhu~ dahsyat! kelakar pon ade gak bile ingat balik..)
time dinner, before masuk DM, kena beratur sepanjang2 barisan.. kalo xberatur xleh masuk.. kami hanya dibenarkan masuk DM kalo barisan tu senyap, selagi x senyap, jangan harap nk masuk! so, kami2 ni (pengawas) mesti akn jerit “TOLONG SENYAP!!” huhu.. yela kitorg lapar gak!

pastu masuk la DM.. masuk DM pn kena senyap.. kaki xleh seret, kena angkat kaki.. kang kasut haus! haha~ duduk kat tmpat masing2..ikut rumah.. belah kanan slalunya rumah Epi.. pastu greet warden n prefect conduct doa makan.. haa, satu lagi, masa nk greet warden tu, time nk bangun tu la kan, kerusi takleh bunyik langsung! (betul..xtipu!) kalo ade je bunyik, kena duduk balik, pastu greet balik… begitu la seterusnya sampai cikgu puas hati… azureen@diana (head girls n vice) kat high table tu pon muka dh tension je… selalunya cg. suniati ngan cg. rohana msti ada.. cik maria skali.. “…konsep bersyukur..” mcm2 la ayat familiar drp cikgu2 ni.. dh boleh hafal dah~ terima kasih cikgu!πŸ™‚ oke.. pastu makan n terus g surau…

kitorg kat SESERI, WAJIB solat berjemaah.. kalo dh habis satu jemaah KENA buat satu jemaah lain, tak kisah la walaupun ada 2org je.. sorang imam, sorang makmum.. tapi selalunya solat maghrib la buat jemaah besar.. kalo ari khamis, jumaat n sabtu, buat jemaah besar utk maghrib n isyak.. tugas harian miminapis n prefect biro religi yg lain ialah before masuk DM, bukak air-cond, supaya lepas dinner, masuk surau dh sejuk.. alhamdulillahπŸ™‚ cakap pasal imam ni, sume orang takut solat sorang2 sbb takut KENA TEPUK DRP BELAKANG.. huhu~ lawak gak bile ingat balik..

mira = aku solat dulu eh
mimi = oke.. nanti aku ngan diana tepuk ko eh..
mira = ahh.. xde, jgn nk mengada… (bwk sejadah pegi tepi tiang…)..

huhu~ mmg kelakar la..mcam budak2.. tapi selalunya diana la yg mengalah, dia akn jadi imam.. hehe..

waktu prep petang pkul 3.30ptg.. WAJIB pkai baju prep kuning n hitam tu.. seluar pulak kena pakai seluar sekolah yg ada tullis ‘SMSSP‘ tu.. tapi seluar xla sgt…baju la wajib nye~ tudung lagi satu…mesti wane hitam! haiyo~ dh macam2 cara cik maria ajar, sbb nk bagi selaras.. ye la ade budak ni, pkai tudung selempang, ada budak tu, pakai tdung pin kat bawah.. macam2 gaya la.. so, last2 skali cik maris decide pkai tudung, pin kat bwah dagu, pastu ikat smpai atas.. hadoih~ dh macam mak cik g pasar dh masing2… mula2 tu sume org xnk buat, pastu gelak2 la.. yela, rs nye sorg pon drp kitorg xpenah buat cmtu… last2 cg sndri yg cek, sape xbuat kena marah.. so, berlarutan la tradisi trsebut… nasib baik, waktu prep cg laki xde.. kasut plak pkai kasut sukan.. dh smpai kelas tu, masing2 buat gaya masing2 la kan.. yg pastinya xleh bising, kang warden naik, xpepasal kena marah..

prep malam plak, sume pkai baju kurung n tudung bebas..kasut hitam.. ni wajib! huhu~ prep malam la paling disukai oleh miminapis sbb dpt tgok view KL.. subhanallah, lawa sgt!! prep malam, prefect kena jaga kelas, tapi tu sekejap je la.. ye la, time tu la nk study kan.. hee~

rmai gak org yg pegi bljar kat GAS(gelanggang Anggerik Sari) esp time dekat nk pekse.. sbb kat GAS best! angin malam menyapa pipi.. huhu~ boley buat study group.. pastu balik prep kul 10.30 mlm..solat isyak kat surau.. pastu amik supper..

11.30mlm dh wajib lights off.. kalo tak warden jerit.. selalu nya cg. azila ngan cg. rohana la suke jerit.. “epi 2, lights off.. jgn smpai saya turun bawah!” wahh~ tetiba bergema.. mengelebah je sorang2, tutup lmpu.. kdang2 kitorg buat je pon prjumpaan dorm gelap2 tu, lampu koridor kan ade.. pastu kasut n selipa wajib susun atas rak mengikut cara yg telah di ajar… “kedepek…” bunyi kasut2 ngan selipar2 yg warden campakkan dr tingkat atas ke bawah… so, kitorg yg ground floor ni tau la, dorm mana yg kena cmpak tu.. huhu~ takut gile! serius..

satu lagi ampaian.. ampaian ni under pengawas biro sosialisasi.. kitorg wajib angkat kain di jemuran befor dinner, kalo tak, habis la.. prefects angkut pastu simpan dlm stor sebelah bilik KP n TKP.. kalo baju tu xkering, kena angkut kat bilik dobi sebelah bilik gosok.. ni blok AB la, blok dendro xtau..huhu~

pastu, bilik gosok, kitorg hanya dibenarkan mnggosok kat blik gosok je.. seterika xleh bawak lari, warden akan cek.. ni yg payah sket ni, sbb kena beratur kan… “..weh korang nk after..” ayat ni mmg familiar la.. kalo miss turn, habis la.. kena beratur balik.. huhu~ ade sekali tu, xsempat nk gosok baju, tapi dh kena lights off, miminapis punye dorm sebelah je bilik gosok.. ape lagi, memberanikan diri la pegi bilik gosok..gelap..sorang2.. tak pakai selipar.. takut bising.. rs mcm tengah melalui ‘zaman darurat’ dulu2, yg time sape kuar umah malam2, kena tembak tu.. haha~ warden kitorang sangat peka.. huhu~ dlm gelap tu gosok la baju senyap2.. hadoih~ ade sekali tu kena packing sbb nk g MCKK, tapi bju xgosok ape pon lagi.. heh, ape lagi, buat berani la… curik seterika kat bilik gosok bwk masuk dorm.. bebudak dorm tgok semacam, ye la, ade ke prefect buat cm tu kan? huhu… maaf! sbb dh tunjuk teladan yg xelok.. tapi diorg pon faham..πŸ˜‰

pastu pagi2.. mcm bese la, ade duty rooster.. sape bukak tingkap, sape sapu lantai, sape kemas almari, sape susun kasut n etc… pagi2 befor pegi sekolah, baju n towel kena sidai kat ampaian kalo tak habis la, prefect cmpak kan kat luar.. tapi belom pernah terjadi lagi la.. pastu KATIL KENA TEGANG yg amat sangat.. org kata, kalo baling syiling, make sure syiling tu melambung.. kalo x kena tegang kan betul2.. huhu~ hiperbola la plak.. tapi tu kenyataan nya… prefect akn cek dorm pkul 7.15pagi tu, time sume student g assembly… katil mana yg xtegang, kena tarik cadarnya.. kitorg mmg kejam! kasut@selipar yg xsusun kena buang dlm tong smpah..tapi selalu nya kami ni baik hati, kitorg tolong tegang kan, pastu tolong susunkan.. yela masing2 nk selamatkan markah rumah drp kena tolak..πŸ˜‰

kitorg sgt peka tntg markah rumah.. hehe~

pagi2 isnin, ain (biro seranta) msti jumpa miminapis, pastu ckp, “memek, jadi MC..” kesian betol kat dia.. sbb kadang2 tu, xde org nk jadi MC.. tapi best gak jdi MC ni.. xyah duk kat belakang dewan jaga budak.. hehe~ ” mengumumkan ketibaan tuan pengetua, diiringi penolong2 kanan, guru2 dan para pelajar mohon berdiri…” cewaahh~! dh abes assembly, mcm bese la kan, kena la lalu sepnjnag laluan yg ade prefect.. cek nametag n etc..

every weekend ade ‘merumput’.. huhu~ kira mcm gotong royong asrama la.. yg paling best bile Epi kena merumput kat belakang ampaian blok B.. mcm2 masalah timbul nnti, tesepak batang paip la yg paling best bile kena gigit kerengga.. ya Allah~ rs mcm nk lari satu KL.. huhu~ lawak~!

paling best, masa persiapan utk sports day~ minggu tu mmg hectic gile.. smpai dlm kelas pon still lagi berborak psl prsiapan.. masing2 nk menangkan rumah masing2.. rumah ni power la, rumah ni cntik la.. haiyo~ kecoh2 jugak kami ni…πŸ˜‰ paling best bile dgr lagu sorak rumah masing2.. setiap rumah paling kurang mesti ada 10 lagu sorak.. huhu… jenuh gak nk hafal~ tapipendek2 je pon..πŸ™‚

ini la sedikit sebanyak tentang kehidupan di seseri.. susah? tak la.. betul x susah! sgt best.. mmg mula2 tu rsa ketat sgt, tapi sbnrnye melatih diri kite jugak.. over all! MIMINAPIS SUKE!

77 Responses to “|SESERI|”

  1. khai July 30, 2008 at 7:25 am #

    ku merindui sekolah ini~…uhuk

  2. miminapis August 10, 2008 at 3:21 am #

    ku juge~! amat dan sangat..juga begitu merindui.. huhu~ cm melampau plak..

    tapi betul gak sebenarnya..

  3. error August 19, 2008 at 4:58 am #

    waaa..kan sedap kalau skul saya macam ni jugak..semua tu buat..tapi …takdela perfect macam seseri..clapclap..mmg patut minister jaga elok-elok pon..baru ada international level..anyway..keep up that good work until your last breath,sis..eh..

  4. miminapis August 20, 2008 at 4:24 pm #

    hee~ alhamdulillah, ni pun atas disiplin oleh guru2 jugak. especially our HEM,(skang dh bersara pun) cik mariaπŸ™‚ merangkap guru pengawas kami.. hee~

  5. error August 22, 2008 at 7:36 am #

    tambah2 lagi2..eh betul ke ni..mmm..enjoyable..nk tanya.. brg mcm handnset,mp3 n novel..adakh dkira brg larangan kt skolah ni..dn klu brh lrgn.undg2 ape yg djlnkn unt mmbanters terus jenyah ni..

  6. miminapis August 22, 2008 at 2:38 pm #

    error = yup! i enjoy my 2years life in seseri. alhamdulillah. but Allah knows everything. [huhu~]hurm.. kalo henset tu, rasanya semua SBP pun xbenarkan pljrnye bawak. mp3 plak, penggunaannya hanya di asrama semata2. di bangunan akademik tak dibenarkan. novel plak, xkesah pun, boleh je. hee~ undang2 yg dijalankan? ini agak privacy kot, akan di reply kpd kamu melalui emel ye. insyaAllahπŸ™‚

  7. alyaa September 10, 2008 at 1:40 pm #

    ak pon suke skola nih…
    waa x sngke ak bley jadi org yg bedisplin..
    hebat ar kte sume..kan2??

  8. miminapis September 11, 2008 at 4:43 am #

    haha~! sungguh~!
    eh alyaa, jap..jap..
    tapi kite ni bukan mmg dh berdisiplin since kat TKS lagi ke? kite kan prefect.. [huhu..cesss~ perasan la saya ini.. prefect xsemestinya perfect!]πŸ˜›

    a’ah, kite hebat~! (Alhamdulillah..)
    moga SESERI terus hebat, from year to year.
    aminn~!

  9. shahira October 27, 2008 at 12:36 pm #

    omg mimi. gila bersemangat kau ttg skolah. selamat nama ssp ade =p hahahahaha. kalau tak, taknak kwn *merajok* hahahaha

  10. miminapis October 27, 2008 at 12:57 pm #

    hehe..πŸ˜‰ tu lah, masa cuti SPM dulu xde keje. so mengumpul badge je la keje. plus, dulu masa kat SESERI, selalu gak g melawat sekolah orang. huhu. masakan nama ssp xde.πŸ˜›

  11. FazMIra Epidendrium November 29, 2008 at 5:47 pm #

    =)

  12. cahayadian November 30, 2008 at 5:26 pm #

    heee. ME always proud to be a seserian! ever, insyaALLAH. miss the hostels miss the sifus, miss miss maria, miss the dedicated and beloved prefects, miss the surau atmosphere,miss the dm food, miss the quick walks ( though me waliking fastERRR in eire here.. whee…:), miss the special room ( ehem2 ehem3 ehem4.. haha) miss the orangees, miss the cheers and laughs, miss the specky one( this blogger here i guess???!) miss the tall and talkative ( aHEM!!!) miss the cute and chatty (hrmm???!!!) miss the athletic HP, miss the meOwians… miss all laaa!!!! go seseri!!! ALLAHUAKBARπŸ˜€

  13. FazMIra Epidendrium December 6, 2008 at 9:55 am #

    mimikkss.. ak sukela tulisan kau yg nie. beratus kali dah ak bace. xjemu2.. hehehe. terima kasih krn mnjadi deskmate ak slame setahun..huhu..mmg best arr teringt balik gelak byk2. org len stadi kiter gelak2.. wahaha. pastu ak teringat 1 citer kau pasal adik kau..alaa.yg ko slalu buat kt dorg mase bwh selimut..wakakakkaka. mmg xkan ku lupe.. bising gler kan.. pastu diana dgn muke tensyiaon memandang ke kiri..ahahha beliau tgh studi dgn khusyuk tetibe bunyi bising d sblh kiri -) sbnrnye kan mimi ak taw dier jeles kte xajak dier gelak skali..wawawawa (ku sgt menyayangi S.E.S.E.R.I)

  14. tumi December 14, 2008 at 12:21 pm #

    ak pun sgt menyayangi seseri!
    =)

  15. cahayadian December 14, 2008 at 6:51 pm #

    eleh. apekes aku nak jeles.. haha. sebab aku pon gelak ngan shinat skali arrr. haha.. tapi untu k perhatian semue yang membace… mira nih mmg ske bising ajer. hahahahaha. tp tanpa mira, cattleya gundah gelana…😦 haha.. pastu dgn segiempat bermuda mereka yang suke bisingggggggggggggg.. hehe. aku rindu lah. rindu saat2 ahli2 sosialisasi merampas bajuku di ampaian… tidaaak!!! hahah:D pastu rindu buat spotcheck. pasti rindu dudok kat depan (aceceh) time makan. ahha. rindu ar. memang seseri the best ar. dan lagi satu aku rindu (hrm. tak ar rindu sangat… heheh) saat saat mira ngan memek suke buli aku. hahaha. diriku mudah dibuli! uwwaaahhh!!! ;(

  16. shin December 29, 2008 at 12:57 am #

    salam~
    lame dah x pegi seseriπŸ™‚
    hehe.seseri makin ‘berseri’ dalam beberap bulan tahun nie.makcik ku merangkap pengetua sekolah cam datang bulan.abis semua orang kne ‘basuh’. Dgn cleaner2 sekolah pn kne gak.Haihh…dengan saya2 sekali kne ‘basuh’ depan en. saharudin ( alamk! terkutuk la plak! ) yg kelakarnye, cikgu2 terpaksa beratur nk jumpe makcik saya yg kuat berjalan makan angin.nk minta signtre πŸ™‚
    oh ya! buat warga epi2, dah best la.kt ampaian blakang blok epi tu, dah ade bumbung poly yg dibuat khas oleh en. nan.hoho. x kurang juga makcik ku banyak kerenah. nk buat parking kete dia sendiri yg tepi jalan masuk tu pn banyak bebenor fiil nye.yg kne ‘basuh’,en. nan gak…haih…

    *pkok periuk kera kt DM dah mati.tinggal 1 je :I

  17. chenta January 5, 2009 at 12:34 pm #

    salam..
    nak tanye sket..
    prep malam tu start pukul brape eh?
    πŸ™‚

  18. miminapis January 5, 2009 at 3:03 pm #

    hoho~

    fazmira epidendrium : haha. mira~! jgn bukak cerita tu~! haha. sbb itu hanya akn mmbuatkan ku homesick. herk~! mesti ko rasa aku bengong gile kan, masa buat cmtu kat adik2 aku. haha.

    cahayadian : rilex2. jgn gado2 ngan mira..πŸ˜› haha. deskmate ku itu~!πŸ˜› a’ah, ku juga suke menyebok2 kutip baju org kat ampaian.. haha~ paling xsuke kena jaga barisan b4 masuk DM. sbb kena jerit. capub seyh~!😦 [oh, saya tidak membuli kamu lah.. mira je~! haha, dan dan je.πŸ˜› . baiklah, kami pembuli yg baik~!πŸ˜› ]

    shin : o eh? kirenya awk anak buah puan hjah zuraidah eh? ke dh pengetua baru skrg? depan DM ade periuk kera eh? huhu. baru tanam kot tu. time kitorg, xde pun pokok periuk kera. periuk makcik DM ade lah, sbb kdg2 diorg sidai kat luar periuk2. hehe.πŸ˜€

    tumi : betul2~! kite pun sayang~!πŸ˜›

    chenta : hehe. saya dh jawab kat blog akak.πŸ˜‰

  19. hidayah January 24, 2009 at 1:36 am #

    salam kak..
    eyt batch ape yerk..
    huhu !
    enggak tau dong..
    yeah seseri..
    view wkt mlm paleng best !!
    and time assembly kat dataran wacana..
    lawa gile..

  20. attfina January 25, 2009 at 3:54 pm #

    kehebatan sesri mmg xder tandingan…… rugi xblajar btl2 kalau tk blh merasa dok kat seseriπŸ™‚

    tumi pernah kata semua pelajar seseri terbaik so masa pemilihan pengawas cikgu xtau nk pilih mcm mana……bila cikgu bg kertas & minta setiap student calonkn 2 nama, majoriti calonkn diri sendiri……….

    nama cikgu maria famous kat rumah kitaorg…..xknl rupa tp crita psl dirinya hampir saban minggu ader…….. hehehehehehh

    go go go seserianπŸ™‚

  21. nasrah February 8, 2009 at 8:26 pm #

    skany bce tulisan kak mimi y ni…
    lwk ad…nas stuju btol…
    rsany sesei la 1 1ny sek y plg ktt rules ny,
    n disiplin….
    syg seseri…
    proud 2 be seserian….!

  22. aarin/azianie March 6, 2009 at 7:25 am #

    wah…seseri!! in memory…uhu..
    miss the school=0

  23. adziemah March 17, 2009 at 1:59 pm #

    plg BEZ time puasa..haha..y “periodic table” mkn snyap2 dlm bilik smpn mknn(lupe name khas dy)y bertutup rapat.mmg takleh tembus tgk dr luar..tp y kantoinye..bau megi kari n tomyam kuat gle..haha..bez kalo dpt mkn waktu org laen pose..balik skola mlantak gle2 dlm bilik kebal tu,sbb tak kan nk mkn wktu prep..sian org laen.

    tp ade je y wat cmtu..mkn bwh meja..last2 kantoi ngn mr fadzil..haha..memalukan gle..”ha!makan!xpuase!”..hbs tersembur biskut dlm mulut..maafla bg y empunya bdn

    tp mse batch calyx jd senior,warden tak kasi senior mkn megi..ats alasan nk exam..

  24. nurzaimah March 22, 2009 at 11:22 am #

    assalamualaikum~
    salam perkenalan..
    huhu.. bestnye baca cite awk kat cni..terkenang memori dulu kala~
    best nye,rasa cam nk blek sek lama..huhu..namun hidup mesti diteruskan~
    sy x-sspian~ rules korg lebih kurg sama la ngn kitorg dl tp rasanya korg lebih ketat kot~^^ da lama xjengok ckgu2 terchinta^^hope dorg semua sihat2 n ceria2 sokmo n xtension melayan kerenah student yg memeningkn..
    k..smoga terus berjaya!!
    wassalam~

  25. farra June 12, 2009 at 4:10 am #

    mungkin ayt sy ni agk melampau ckit
    tp sy x faham knp sume org suke seseri?
    i’ve go through all it
    n sy rs sy x pernah suke skola 2
    da la penat(bkn pnt cam sbp lain)
    sgt2 xtra kepenatannye
    ngan rules ntah pape sumenye
    semangat rumah yg melampau
    kene basuh ngan senior
    n duty yg x pernah nak sudah!
    juz thinking about dat scewl makes me tired
    i cant study there!

  26. huda June 12, 2009 at 11:18 pm #

    erm..best nyer dok seseri..
    skola ni amek tk pljr form 4?
    means lepasan pmr la..
    required ape seseri ni law nk msok kt cini?

    • miminapis June 15, 2009 at 12:33 am #

      oho. sekolah ni memang utk form4 n form 5 je pun.πŸ˜‰

      requirement?
      xtau la nk ckp. sbb saya pun masuk situ as a student. bukan as pengetua@pentadbir. hehe.πŸ˜›
      erm, minimum 8A utk PMR kot~
      wallahualam.

  27. cikgu rohana August 9, 2009 at 6:01 am #

    salam wahai anak didikku semoga kalian sukses dlm ape jua yg dilakukan…kenangan bersama kalian x kan cikgu lupakan..ampun dan maaf jika selama cikgu menjaga kalian ada terkasar dan tersalah kata..apa yg penting cikgu sayang kaliannnnn…..

    • miminapis August 9, 2009 at 6:23 pm #

      cikgu rohana? subhanallah terkejut saya. dah la nama cikgu ada saya tulis dlm coretan di atas. heheπŸ˜€

      saya pun sama. nak minta maaf jugakπŸ˜‰

      saya pun saaayaannnggg cikgu!πŸ˜‰

  28. cikgu rohana August 9, 2009 at 6:05 am #

    irdinaqaisarakyra@yahoo.com…ada masa bertanya khabar dgn cikgu…bky kenangan yg ingin dikongsi lg pun cikgu mcm kalian sesei tinggal kenangan…:(

  29. nurul atiqah August 29, 2009 at 7:56 pm #

    i am a seserians.. 6th batch..kteorg pkai tudung prep pin blakang je skrg..πŸ™‚

  30. kami junior anda September 11, 2009 at 6:36 pm #

    hehe, kami suke sket sekolah nih.πŸ˜€ 7th batch. terima kasih.
    bye bye

  31. lina/hazlina brassidium4 September 17, 2009 at 4:12 pm #

    salam…
    windu gak dgn skola nih…bln lepas lalu dpn seseri..ase mcm2 perubahan da berlaku kan…mimi.dulu miss maria ajar tudung wt mcm tie nye ikatan kn? ntah la..lipat elok jek…
    aku rindu kt wawa…kt seri bahiyah…bile laa bleh jmpaa…huhu
    rndu dgn batch vivacious…huhu

    ms blaja kt seseri dl..ase cm bnci jek skola 2..mcm2 peraturan pelik2…aku la antra org yg slalu lpe bw sudu n garfu…tp bile kite da lepasinyaa…i miss the old tyme…huhuh mmg seseri bez… so 4 juniors…jg name baik seseri…ok…

  32. 6th batch -VALIANT- September 25, 2009 at 2:27 am #

    ske bce post nie..da byk kali sy bce n bce n bce lg..post lain pun bce gak..byk ilmu yg sy dpt..byk pengalaman yg sy bce..best!

  33. warga valiant September 25, 2009 at 9:56 pm #

    ha..ahh skewl neyh sbenanyer best..
    de kengkawan,cekgu yang besh,view yg menakjubkan…
    manyak pengalaman yg sye ngan kengkawan dapat sbenanye..

  34. wawa(akusamebatchnganko) September 27, 2009 at 7:18 am #

    as’kum mimi…..rindunya aku kat seseri…aku baru dapat cOntact ngan lin…and dia suggest kan aku bace blOg kO ni supaya memOri aku kat seseri segar kembali…..rupernya selama ni banyak mende yang kte kOngsi bersama2 sebagai seserian…paling penting sekali..aku dah rase tua sangat..kO bayangkan kte dah ade sampai batch yang ke-6….tuanya daku…nak sangat jumpe junioR and the Only seniOr kte…hOpefully kte akan buat reuniOn besar2an…..

    ikgu rOhana…miss u lOts…cikgu suke maarah2 saya..siap repOrt kat mak sayer lagi..hehehehe..tapi saya sayang cikgu..tanpa cikgu sapelah nak sign kad Outing sayer…

  35. peace September 29, 2009 at 6:45 pm #

    nati taruk gmba byk2

  36. retro October 9, 2009 at 3:10 pm #

    rmc taade pun dlm blog ni ;((

  37. Nadia onci 4 November 26, 2009 at 4:52 pm #

    wah..aku baca page seseri ni dr atas smpai bawah~~ wiiii~~ mmg rasa rindu gle2 kat seseri…haha..lawak la teringat psl seseri n seserian~~ rindu gax kat cg.rohana~~rindu kat sume2….lama da xdgr cite si tirah busuk~~ haha

  38. as December 8, 2009 at 9:15 pm #

    ada seratas!
    mn dpt tu?

    • miminapis December 8, 2009 at 9:18 pm #

      daripada hamimah.
      kawan semasa di NKI SBP 2004.

  39. aimi January 17, 2010 at 3:51 am #

    akak… pasal peraturan kat skola 2, saya bace bunyinye mcm ketat…akak, boleh tlg emelkan peraturannye x??

  40. calyx February 5, 2010 at 8:37 pm #

    hehe..proud 2 be seserian…post n sgt best..huhu.dah 2 taun meningglkn seseri..cik maria pun dah kuar..klu la kita dpt g redah umh c.maria rmai2 selagi c.maria masih kt kl n kan..mesti gempak..haha.anyway tq seseri,c.maria,warden2 n guru2..u create me!=)

  41. sherry(b4)'06-'07 March 11, 2010 at 11:49 pm #

    nice post…akak da lupe skit2 rutin kt seseri
    bile bce post ni tringat balik semue
    i miss seseri a lot
    tp kecian kat dak sesri skrg
    makan da xberhidang hehe
    nway
    tq 4 dis post

  42. era August 29, 2010 at 8:44 pm #

    best dok seseri..
    moreover of there are many event held with cooperation from other sbp schoolπŸ˜‰

  43. Aezza Ramli September 11, 2010 at 2:52 pm #

    assalamualaikum..akhirnya ku temui juga ruangan ni…

  44. Aezza Ramli September 11, 2010 at 2:53 pm #

    selamat hari raya aidilfitri…. mohon maaf atas salah silap yang pernah kulakukan dulu.. (kalau ada..) taqabbalullah minna waminkum~

  45. aisyah October 12, 2010 at 6:00 pm #

    lowh…
    x g semesti jugak ke..???
    tmbh la badge semesti agy…
    hehehehe…^^

  46. sara February 4, 2011 at 3:56 pm #

    biar benar skola neyh???? ketat gler peraturan tuh…..adehhhh…….mcm mane la nk struggle camneyh….

  47. Aqila February 25, 2011 at 11:30 pm #

    cam best je sekolah nie..
    tapi, boleh sy tahu..
    dekat sekolah nie, ade akaun tak?

    • miminapis February 26, 2011 at 12:16 am #

      Takde.
      SESERI buat masa ni hanya sains tulen.πŸ™‚

  48. Aqila February 26, 2011 at 4:59 pm #

    owh.. bru igt nk mnx skolah nie.. huhu…

  49. nabilahzakaria March 23, 2011 at 11:16 pm #

    aaa…nostalgia nye.
    sume yg kak mimi ckp mmg menggamit memori wuwu…πŸ™‚
    suka! hehe

  50. wnorfazilah April 3, 2011 at 2:59 am #

    miss SESERI, miss 4 & 5 cattleya-ians, miss allπŸ™‚

  51. atie May 11, 2011 at 8:54 pm #

    byk kali bace pun, x jemu. seyes rindu all the momentos kat SESERI. ^^

  52. MieQa a.k.a Mimi July 30, 2011 at 6:40 am #

    salam kak..
    saya batch ke 9.ape akak citer tu sume still ade lg kat seseri but part dlm dm tu dh tukar.kitorg skang tmpt duduk sos yg tntukan.skang ni kami dh de prefect form4.tgok diorg jalan cm x cukup tanah.seseri is the best school and my house too.
    i’m a dendrobium.heee (promote rumh)

  53. bella January 17, 2012 at 10:08 pm #

    hye ! im seseri 8th batch !πŸ™‚ i miss seseri just like u tooπŸ˜€

  54. bella January 17, 2012 at 10:11 pm #

    sekarang seseri kena pakai tudung buat butterfly, imtiaz and prefect suro. pas uh, mase bacth 8th, kitorang tak tukaa kelas, so, 2 taon, kelas yg same. bes ! em. yg laen . myb same je kod. just, cikgu n warden je yg silih berganti,πŸ™‚ seseri da cantek sangat, ! ex pengetua da dapat dato’ heeeeeee.πŸ™‚ i love ur writing bout seseriπŸ™‚

  55. epi42011 January 18, 2012 at 1:01 am #

    akak,batch kebrape eik??sy ke-8~clarion

    • miminapis January 23, 2012 at 6:15 pm #

      saya batch ke-2.πŸ™‚
      Vivacious.

      Salam ukhuwah, dik.❀

  56. surianatasha January 21, 2012 at 3:49 am #

    hi akak2 seserian. saya pelajar baru. 31/1 akan daftar masuk.
    nak tahu serba sedikit pasal rules kat seseri boleh?
    at least boleh ready physically and mentally…

  57. adrina January 22, 2012 at 5:02 pm #

    Assalamualaikum, nk tanya sikit
    Lampu dorm pukul 11.30 wajib off ye?
    Then if nk study x boleh ?
    Terima kasih .

    • brassidium12012 January 23, 2012 at 5:17 pm #

      (: Nak tumpang jawab

      Sekarang light’s off wajib 11.45.
      If nak study boleh. Either pergi bilik studi ataupun bawak lampu studi sendiri, studi kat dorm (:

  58. helloimthestar January 23, 2012 at 1:26 am #

    anybody..nk tanye..brg ape yg nk kene bwk ke seseri ye ? boleh email x?

    • miminapis January 23, 2012 at 6:16 pm #

      rasanya, kalau macam saya dulu, barang2 yg perlu dibawa ada diberi dalam surat tawaran.πŸ™‚

      • helloimthestar January 24, 2012 at 1:06 am #

        oh thanks reply…
        saya dapat tawaran pergi sana..but still..tatau nak pergi ke tak..
        oh ya..saya selalu bace blog2 seserian..most of them ckp rules kat seseri tu strict sangat n merepek-repek..boleh bagi contoh tak rules ape yg strict dan lain dr lain tu..skali bace rse mcm takut pulak nak pegi sana.. ;P
        maaflah kak..saya mmg tak boleh nk bertenang klu ade ape2 yg musykil mcm ni..hehe,,
        peace ! (Y)..

  59. brassidium12012 January 23, 2012 at 5:13 pm #

    salam kak mimi (:
    saya batch ke-9 [elantra – baru dapat name kut -,-]

    sekarang pakai tudung butterfly dah (: em, bab-bab selipar kena campak tu masih ade haha. and sekarang kalau light’s off lambat [after 11.45], kena demerit je. Kalau warden rajin nak jerit, dia jeritlah haha (:

    like apa yang akak tulisπŸ˜€

    • mirasaleh January 24, 2012 at 7:36 pm #

      kak , nak minta akak ceritakan lifestyle kat seseri boleh ?

      • brassidium12012 January 25, 2012 at 4:18 pm #

        no biggie (:
        apa yang adik nak tahu . haha . banyak benda nie . nak cite kat sini ke dik ? marah pulak kak miminapis , sukesuke hati bukak kedai kopi hehehe (:

      • miminapis January 25, 2012 at 10:20 pm #

        eh, ya Allah.. sila kanlah berkongsi.πŸ™‚
        saya memang suka baca tulisan dan coretan pelajar2 seseri. serius!πŸ˜‰

        cuma nya skrang ni saya agak kurang masa utk menulis panjang2.
        but I really hope i could so! biiznillah!

        so anyone out there (seserians only!) u r most welcome to share ur experience with the juniors.πŸ™‚β€

        love from New Zealand.πŸ™‚

      • brassidium12012 January 26, 2012 at 1:41 am #

        hoho baru nak malumalu . akak dah cakap okay , saye pun okay lahπŸ™‚ tapi basically same je cite dia . cuma sekarang banyak kena demerit haha . hapehape jelah .

        err taktahu nak cite ape . ape kate adik mirasaleh yang tanye (:

        jauhnya kak mimi sekarang . bila nak balik msia ? (:

  60. adrina January 24, 2012 at 12:02 am #

    Thanks sis for replying my question
    But nk tnye 1 more la, dkt sana boleh x bawa hp ?
    Lngsung x boleh or boleh tp weekdays warden pegang ?
    How about mp3 or ipod ?
    Thank you.
    #sorry banyak tanya pulakπŸ™‚

    • miminapis January 25, 2012 at 10:58 pm #

      xboleh bawa hp la, dik.πŸ™‚
      rules biasa tu.πŸ˜€

  61. miminapis January 25, 2012 at 10:59 pm #

    Btw, i love to hear this song. never feel bored!

    http://seseri.edu.my/modules.php?name=Lagu

  62. 212 January 25, 2012 at 11:14 pm #

    Boleh sesiapa beritahu selain m/pelajaran sains tulen, ada m/pelajaran elektif lain ke seperti Prinsip Akaun atau Bahasa Arab Komunikasi?

  63. Vinca June 18, 2012 at 6:36 am #

    Salam. Nak tanya, kat mana korang order baju pengawas tu eh? Saya tgh duk mencari blazer yg kaler merah maroon tu kt kedai2 biasa, tp x jumpa. Bole x bagi contact supplier atau pown U bole tlg belikan n pos, then I bank in duit. Really need it a.s.a.p.. >__< Thanx!

  64. afiqah abdullah November 23, 2012 at 5:36 am #

    strict giler……… tak macam sekarang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: