diam seketika.

5 Nov

alhamdulillah. dua dah lepas, 1 paper lagi tinggal. insyaAllah, khamis depan bersamaan 12hb november.

insyaAllah, 13hb pulang bercuti ke malaysia~!🙂 [semoga dipenuhi hajat yang ini~!]

——————————

tadi, berlalu paper BIOL 114. biology of animals.

hari tu, test BIOL 114. selesai test, berjumpa dgn rakan2 di library. pada hari yang sama, ada perjumpaan pelajar-pelajar MARA. maka berkumpullah kami 1 batch~ rindu!🙂

syaz tanya, “macam mana mimi?”

mimi jawab, “macam biasalah..standard soalan test”

syaz, “mesti senang kan? ape tadi? biology of animals eh? mesti dia suruh tanda mana bahagian ekor, badan, mulut, semua kan?”

mimi, “haha.. banyaklah~”

syaz tak habis-habis lah suka mengusik.😛

kalau lah BIOL 114 tu semudah tu… budak tadika pun boleh masuk universiti!

usai exam tadi, terus online dan tegur kak yanti.🙂

cerita itu ini. kemudian kak yanti ingatkan, “bersangka baik pada Allah..”

haa.. kan dah! setepek kena kat muka sendiri. betul! betul! bersangka baik dengan Allah.

saya sangat menaruh harapan pada paper 2, BIOL 114. bab menulis essay! itu lebih saya gemar daripada bagi jawapan pendek-pendek, ataupun objektif. (oh, tak jugak~ tengok soalan la jgak sebenarnya.🙂 )

————————————————

minggu depan last paper. CHEM 114. ada, masa seminggu lagi utk struggle. berusaha!

———————————————–

minggu2 peperiksaan ini sangat jarang keluar rumah. untuk ke library lagi lah tidak. duduk saja di dalam bilik, ulangkaji. tambah2, lecture dah tamat.

maka, minggu yang dulu, 5 hari tak keluar. tak tengok dunia luar.

keluar pun hanya ke harbour. ke rumah kak wani. itu sahaja.

hari ini cadangnya mahu keluar.

mahu pulangkan woosh. mahu cari kotak. mahu ke pejabat pos. insyaAllah!

mahu ajak eka keluar ke harbour, makan ais krim. kemudian, “miminapis, anda sedang berpuasa.” baik!

beberapa hari lepas, bersama kak deney, kak farah dan ain, keluar malam, untuk cari kotak. ke briscoes, warehouse n etc. disebabkan dah malam, maka, tiada kotak.

—————————————————————

woosh mahu dipulangkan.

jadinya, tiada internet kepada miminapis selepas ini, sehingga lah tibanya di malaysia. insyaAllah.

rumah yang wireless. jadi, nanti kalau nk online bila-bila dan di mana-mana pun boleh.

jadi, mahukah kamu bersabar, miminapis? insyaAllah!🙂

sekarang tumpu pada next paper ye~😉

——————————————————–

kak yanti pun dah bagi kerja usrah. kuiz!🙂

——————————————————–

download semua dokumen2 penting.

semua benda yang air asia dan pacific blue bagi. oh, MAS juga~

“tu lah, elok2 naik MAS, mengada nk nak beli tiket lain. kan dah kena naik air asia. transit banyak2 tempat.”

biar lah… tak kesah! asalkan dapat balik malaysia cepat.😛


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

insyaAllah, encik blog! semoga berjumpa di malaysia kelak.🙂

assalamualaikum.

buka lembaran baru di malaysia. insyaAllah.🙂

wallahu’alam. correct me if I am wrong.🙂

One Response to “diam seketika.”

  1. atie seseri November 12, 2009 at 3:08 am #

    akak!!!

    sy doakan akak dpt balik malaysia dgn selamatnye..

    amin..

    jgn lupe dtg SESERI..

    dtg cari sy..

    hahaha..

    nk jmpe sumber inspirasi nie..

    excited..

    take care..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: