malam ini.

11 Sep

pergi untuk mndapatkan tarbiyah-Nya.πŸ™‚ doakan.

tak tahu mahu bercerita macam mana. tapi, saya tahu, semua orang tujuan nya dan matlamat adalah satu.

iaitu membawa dan menegakkan agama Allah di atas muka bumi-Nya ini.πŸ™‚

syarat memilih: 1.universal. 2.syumul(lengkap) 3.bersih. 4.rabbaniyah. [kpd kakak yg telah mengajar saya tentang ini, “maaf, saya lupa bahasa arab kpd prkataan2 trsbut. -_-“ ” ]

cari titik persamaan!πŸ˜‰

status YM kak cipot tulis, “selamat mengejar malam lailatul qadar” mari!πŸ˜‰

artikel di iluvislam, bertajuk, “Final Match of Ramadan League : Second Half Prediction” antara ayat2 nya…

Penganalisa berpendapat jurulatih pasukan Taqwa United, Sir Iman DHati perlu melakukan rombakan besar-besaran bukan sahaja dari sudut taktik malahan pemain. Pemain-pemain veteran yang longlai seperti Pose Kosong dan Tido Slalu perlu diganti dengan pemain muda berbakat seperti Ikhlas Sedekah atau Tadarus Quran demi memantapkan jentera tengah pasukan Taqwa United.”

doakan juga utk sahabat2 di palestin, xinjiang, selatan thailand dan muslimin n muslimat seantero dunia. insyaAllah.


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

terasa sangat di uji. tapi, saya tahu, ujian itu tarbiyah. malam ini sahaja sudah macam2. mahu dikumpulkan satu minggu ini, sangatlah macam2 hal nya.

alhamdulillah, test berlalu sudah. tawakkal.

hanya mampu istikharah. supaya diberi petunjuk dan jalan. tahu, semua pun betul. semua pun baik. tapi, mana yg sesuai dgn diri? sesuai dgn sekeliling?

[miminapis hanya beromong sendirian. Dia faham! subhanallah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. allahuakbar!]

wallahu’alam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

6 Responses to “malam ini.”

  1. natasha September 11, 2009 at 6:20 am #

    saya seperti faham jugaπŸ˜‰

  2. cik n September 11, 2009 at 3:13 pm #

    salam mimi,
    saya rasa saya pun faham.
    slmt menimba ilmu utk mendekatkn lg diri pdNya.
    kt upper hutt ek? jg diri. balik nnt bleh la share ilmu baru yg mimi dpt dgn sayaπŸ˜‰

  3. fairuz September 11, 2009 at 10:42 pm #

    Kita tak paham.hehe

  4. mas September 12, 2009 at 12:57 am #

    mcm faham..tp x tahu..kefahaan tu btol @ x….hehehe

  5. itnay September 17, 2009 at 11:13 am #

    inqilabiyah …

    • miminapis September 17, 2009 at 12:35 pm #

      hehe. baik~!πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: