3 dalam 1.

5 Sep

cuma perlu lebih rasional. buangkan perasaan yg buruk2, elakkan ‘bias’! walaupun saya tahu susah, tapi, saya tahu tak mustahil!

berpijak di bumi nyata, dimana saya berada. di bandar wellington, new zealand darul iman.πŸ˜€ [a’ah, suka hati kau je la miminapisπŸ˜› ]

————————————————————————–

sekali lagi, usaha beramal di bulan ramadhan. buat dan beri iftar bersama kak deney.

mimi : akak, saya nk buat cheese cake.

k.deney : akak nk buat muffin kiwi. dulu masa kat kolej, kak zaffan ada buat dan bagi kat kitorang. sedap!

okeh~ layan~! buat muffin kiwi. nak2, kiwi memang murah di new zealand ini. mula operasi selepas kak deney balik dr sekolahnya.πŸ˜€

p/s: ain haris, kite xnak buat cream puff. keciwa dgn cubaan pertama! iskk~πŸ˜› haha.

10631_264853185267_728915267_8437323_898287_ntadaaa~ muffin kiwi kami! resepi boleh mintak kemudian ye.πŸ˜‰

alhamdulillah. rezeki drp Allah kepada kami untuk iftar semalam. juga dibawa sebagai moreh ke surau Kelburn.πŸ™‚ oh, plus karipap k.wani.πŸ˜›

“orang-orang yg beriman dan mengerjakan kebajikan, mereka mndapat kebahagiaan dan tempat kembali yang baik” Ar-Ra’d, ayat 29. [insyaAllah, dgn izin Allah]πŸ™‚

———————————————————————

cubaan utk belajar menggunakan sony vegas trpksa ditangguhkan dulu. sebab nak cepat.πŸ˜€ menarik utk dipelajari software trsebut. tapi, saya perlukan tutorial. maka perlulah di search dulu di alam maya ini.

video Ayuh! Bantu Palestin (ABP), wellington-palmerston north.πŸ™‚

sebelum tu, mahu ucapkan terima kasih kpd semua. ada beberapa gambar dlm video ini yang saya ambil drp facebook orang-orang di welly dan palmerston north. ada tu saya tak kenal pun tuan punya gambar. -_-“

terima kasih kpd peNyumbang2 gambar ABP: kak deney (dr welly), kak mun (dr welly), Nadly Aizat (dr palmy), Izzuan Termedi (tak tahu dr mana -_-)

juga, maaf kpd kak mun. sbb saya degil, tak nak ubah transition dan effect kat video tu. haha~πŸ˜›

Vodpod videos no longer available.

more about “ABPwelly“, posted with vodpod

wallahu’alam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

4 Responses to “3 dalam 1.”

  1. ain haris September 6, 2009 at 2:26 am #

    nnti kalo dtg palmy aku buatkan lagi cream puff tu yek..cik miminapis bleh jd tukang picit lagi..
    tapi datang palmy kena buat la sume benda makanan yg disebut2 dlm blog kesayanganmu ni..

  2. fairuz September 6, 2009 at 12:10 pm #

    Mimi,nak recipe!btw,ain,mimi nak dtang lagi 18-20hb nnt.Pengsan lah camni asyik nak dtg Palmy jeee😦
    πŸ˜›

  3. ruzaini adam September 9, 2009 at 8:18 am #

    mimi nak beraya di palmy ke?wah mimi, taknak beraya ngn kitorg ke..hehe..Izuan termidi dari welly jgkπŸ™‚

    • miminapis September 10, 2009 at 11:43 pm #

      huk~ tu la. baru bercadang mahu beraya di palmy. tapi perlu dipertimbangkan semula. sebab ada kerja menanti.πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: