cahayaKEHARUMANKU

7 Aug

selamat hari lahir cahayaKEHARUMANKU~!πŸ™‚

alhamdulillah, dah 21 tahun hidup di bawah perlindungan ALLAH SWT.

walaupun 4 ogos tersebut sangat penat, 3 jam straight lab chemistry. diikuti, test biology of animals, lebih kurang sejam, nak kena pulun dengan essay yg bernilai 25 markah; sgt struggle.. huk~ petangnya, 2jam lab biology of animals. agak penat.

kira2 pukul 4petang, lab bio pun tamat. agak tensi n tak terasa sangat hari tersebut adalah hari lahir cahayaKEHARUMANKU. abes je lab bio, tgok henset, wah! alhamdulillah~!! ada mesej drp ayah.πŸ˜€ suka yang amat sangat!

ayah cahayaKEHARUMANKU tulis,

“Assalamualaikum..selamat hari lahir..semoga ceria dan sihat sentiasa.. belajar pandai2.. pastikan dapat keputusan yang cemerlang..”

cahayaKEHARUMANKU kata, sayaaannggg ayah!

terus cahayaKEHARUMANKU ke kedai top up utk menambah kredit, walaupun before tu berazam tak nak top up utk sebulan~!

emak cahayaKEHARUMANKU ada kata nak telefon, tapi cahayaKEHARUMANKU kata, “takpelah mak.. nanti mahal kena bayar. biar kite je yang tepon mak nnti. insyaAllah..”

disebabkan jadual yg agak pack, maka, pukul2pagi (waktu new zealand) barulah cahayaKEHARUMANKU telefon mak dan ayah.

terima kasih kepada kawan2. aju, sal, hana, ijan, maskyd, syaz, anis n nana. sebab belanja makan ayam percik panggang di restoran k@yu man!s.πŸ™‚

ijan tanya pada cahayaKEHARUMANKU,

ijan : mimi, mimi nak hadiah apa?

cahayaKEHARUMANKU : ijan, kite tak nak pa pe sangat. kite nak sekeping tiket ke UK, AJE! hehe.

ye ye je la cahayaKEHARUMANKU ni. hari tu dah bertanya kepada mak, “mak, kite nak pegi program kat UK disember ni boleh tak? hehe.” mak, ” tak penat ke? bukan ke bulan november tu nanti baru je balik malaysia. free ke? kalau free tak pe” hehe. huaa~ sudah cahayaKEHARUMANKU faham maksud mak tu.πŸ˜€ tapi, tak tanya ayah lagi. tapi, cahayaKEHARUMANKU sperti faham je ayah macam mana. asalkan result exam best, insyaAllah dapat green light! maka, memang kena usaha lebih!! insyaAllah.πŸ™‚

tabberklik pada banner utk keterangan lanjut.πŸ™‚

cahayaKEHARUMANKU : ayah, terima kasih sebab dah 21 tahun besarkan dan jaga kite. hehe~ (cahayaKEHARUMANKU kata, “serius.. segannya nk cakap mcm tu.. tapi, tak kire! nak cakap jugak~!” )

cahayaKEHARUMANKU : mak, terima kasih sebab dah 21 tahun jaga kite n besarkan kite.

mak : haa.. tu la. dah bosar dah~πŸ˜€ mak dulu, atuk dengan wan bagi ‘kunci’.

cahayaKEHARUMANKU : ‘kunci’ apa mak?

mak : mak dapat ‘kunci’ pegi singapore. naik flight, tapi guna duit sendiri. cuma atuk dengan wan bagi ‘kunci’ je.

cahayaKEHARUMANKU : kalau macam tu, kite ni dh dapat ‘kunci’ drp mak masa umur 20 tahun 3 bulan la, kan? tapi, ‘kunci’ pegi new zealand. hehe

mak : a’ah tu la. dah ada orang sponsor, dapat la ‘kunci’ awal sket.

cahayaKEHARUMANKU : tapi, kite tak nak ‘kunci’ sangat. kite nk mak jaga kite lagi. (heh~ sile belajar hidup sendiri, cahayaKEHARUMANKU!)πŸ˜›

cahayaKEHARUMANKU teringat, ayah pernah galakkan kami agih-agih kan duit/harta pada orang lain, kalau kita rasa, kita mampu. ayah pun buat macam tu, pada hari kelahirannya. dulu, cahayaKEHARUMANKU sangat2, nak ikut cara ayah, tapi, masa tu, cahayaKEHARUMANKU takde duit pun lagi. maka, tengok je la ayah.πŸ˜€

masa, winter gathering di melbourne, ustaz tu (xingat nama ustaz tu~) ada cakap, “….pelajar2 yang dapat biasiswa kena bayar zakat harta, sbb biasiswa tu dah dikira sebagai pendapatan..” masa tu saya baru sedar. rukun Islam tu~!! cahayaKEHARUMANKU pun tanya kak jenny balik, kak jenny kata, “…. kalau kita bagi orang makan pun dah kira kita dah bayar zakat. zakat harta..”

alhamdulillah, terima kasih kepada akak2 dan sahabat2 yang datang malam semalam. itu sahaja yang cahayaKEHARUMANKU mampu buat. semoga kita sama2 dapat merasai nikmat dan rezeki pemberian Allah SWT ini.πŸ™‚

cahayaKEHARUMANKU: ayah, kite tak mampu nak buat macam ayah buat, tapi, tadi, kite ada buat makan2 sket utk kawan2 dgn kakak2 ni.

ayah : haa.. baguslah tu..

alhamdulillah, semoga diterima amalan kita oleh Allah SWT. amiinn~

oh, nak ucap juga, alhamdulillah…. tahniah! tahniah! tahniah! kepada ayah cahayaKEHARUMANKU.πŸ™‚IMG_1990

IMG_1982

tahniah ayah~! doakan kejayaan kami pula. aminn~πŸ˜€ ayah kata, “doa doa jugak. usaha mesti ada! “ haha~ baik!πŸ˜€

okeh, perlu mengundur diri dulu.

cahayaKEHARUMANKU : ayah, kite nak hadiah hari jadi jugak~ hehe.

ayah : cakap kat along. nanti ayah poskan.

cahayaKEHARUMANKU : yeaa!πŸ˜›

along : weh, mana aci, kau bagi aku hadiah NZD39 je. hadiah kau ni ha, nak dekat RM200.

cahayaKEHARUMANKU: haha~ nasib la.

tak sabar nak tunggu hadiah yang along n ayah kirim!!

terima kasih Allah~! alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. segala PUJI BAGI ALLAH SWT!πŸ™‚

wallahu’alam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

16 Responses to “cahayaKEHARUMANKU”

  1. Areda August 8, 2009 at 12:07 am #

    nk hadiah??heheh…ala…ko kan dh dapat hadiah yg dekat rm200 tu..hehehe…..sudah2 la…heheh

    • miminapis August 9, 2009 at 6:15 pm #

      haha. doakan lah hadiah tu selamat tiba ehπŸ˜‰ tapi, nak gak hadiah drp cik are-da yg kaya raya ni~!πŸ˜›

  2. rose nina August 8, 2009 at 12:55 pm #

    wahhhhhhhh
    akak btol ke pegi program fuiyo tu??
    hehe..ari tu kan, rose je sorang wakil kms yg pegi kem wow taw..best sgt..bnyk info brguna..time kat wow faci2 dok promote2 program fuiyo tu..huhu~

    • miminapis August 9, 2009 at 6:16 pm #

      hehe. alhamdulillah, semoga baaaannyaakkk! manfaat yg rose dpt kat wow! tuπŸ˜‰ nnti boleh koongsi2 dgn kawan2.πŸ˜€

      hehe. kite xsure lagi boleh pegi ke tak fuiyo tu.
      kena tanya parents betul2 dulu.πŸ˜€

  3. abdussolehin August 8, 2009 at 5:17 pm #

    aduhai..seronoknye prog.huu..teringin gak.adeyh..

    • miminapis August 9, 2009 at 6:17 pm #

      tu la. sile lah mndftar bulan spetember ni kalau mahu ke kem tersebut.

  4. FazMira August 8, 2009 at 6:01 pm #

    selamat hari lahir cahaya keharumanku….:) pg kt luar, petik bunga merah byk2 tepi jalan.. ikat n letak kt bilik.. pastu bwt kad cantik2 tulis (from:fazmira) letak kat lam bilik…:)πŸ˜€πŸ™‚

    • miminapis August 9, 2009 at 6:18 pm #

      huehhh~
      mane saya nk carik bunga2 kak?

  5. khai August 10, 2009 at 8:57 am #

    Salam mimiiiiiiiiii….

    nak g UK ke..????

    nak ikutttttt…..:)

    • miminapis August 10, 2009 at 11:20 am #

      a’ah, memang nk pegi.
      mana2 tmpat pun kite mmg teringin nk pegi.
      tapi, xtau la dpt permission drp parents ke tak.
      hehe.πŸ˜€

      sehingga kini, dpt beberapa kali kite ckp dgn mak kite.
      still mak kite xbagi pegi lagi~
      hehe~

  6. yanti August 10, 2009 at 11:58 pm #

    salam wbt mimi..happy belated burfday..maaf sbb akak lmbat wish,,mmg akak tak ingat langsung tarikh tu..maaf sgt2..ya Allah,,akak doa sgt2 agr akak blh jumpe awk kt fuiyo nnti insyaallah..rs mcm nk nangis je bile tau awk semangt nk ke fuiyo..uhibbukifillah sister,,gud luck n all d best k

    • miminapis August 12, 2009 at 11:47 am #

      eh eh. kak yanti bertandang ke sini.πŸ™‚ *gembira!*πŸ˜‰
      hehe. aminnn. aminnn. aminn.

      semoga dpt jumpa akak kat sana.
      [p/s: banyak ‘halangan’ kena tempuh sebelum nak ke sana. huah~ semoga diberi kekuatan oleh Allah SWT.πŸ™‚ ]

  7. CAHAYA KELEMBUTANKU August 12, 2009 at 1:25 am #

    Sesungguhnya ak amat BERKECIL HATI..penat weh, ak tngu jam 12AM semata2 nk send sms kat ko, tp ko x cite pun dlm blog ko..yg ko cite sume benda yg nk kritik ak je..AK TGH EMO NI..

    satu lagi pasal hadiah, SILA HARGAI PEMBERIANKU ITU..sbb ianya hasil dr TITIK PELUHKU & jua pertolongan dr ALLAH..hehehe

    • miminapis August 12, 2009 at 11:50 am #

      haha~ kalau nk cite byk sangat la weh.
      okeh2, next tulisan aku tulis pasal kau plak eh.
      haha~ khas punye!
      [elehhh~ tu pun nak suruh org cerita kat blog. capub je! haha~ xde la. memain je.]πŸ˜›

      ye!!!!!!! xsabar nk tunggu hadiah.
      sedih weh, sampai sekarang xdpt lagi hadiah tu.
      iskkkkkkkkkkkkkkk~
      nak balik la cmni!!!!!!
      nak hadiah! nak hadiah! nak hadiah!
      😦😦😦

      p/s:baru aku tau maksud nama kau cahaya kelembutan. haha~ gile berbeza nya~ haha~πŸ˜›

  8. CAHAYA KELEMBUTANKU August 12, 2009 at 4:46 pm #

    hahahaha, da tu ko ingat ko sorang je nk glamer? ak pn nk gak sesekali glamer..hahaha

    erm, giler lambat weh! ak rase da seminggu 3 hari da ni..x kan x sampai2 lagi..ke ayah x pos? hehe.. husnuzzon!!

    p/s : ak da agak da..da ramai umat ckp cmtu..ak pn x tau la nape ak jadi cmni padahal nama ak LEMBUT kot..tu la, lain kali panggil LIYANA, ni x, panggil NURUL..kan da..hahaha

  9. nadiah August 15, 2009 at 4:14 am #

    haha.. nk gelak bc komen k.liyana n mimi…πŸ˜„
    n tahniah utk uncle napis utk award itu.. award ap tu mi?
    wa,dia nk p uk ke? nak ikottttttt…
    a’ah, x survey lg pasal trip egypt…huhu… my bad… lupala… nnt kta cek ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: