bukan mata duitan.

26 May

dah hujung2 bulan ni, macam biasalah. buat pertama kalinya saya risau. herk~ adakah saya perlu utk mnjadi lebih dewasa sekarang? -_-

“alamak. duit tak sampai seribu ni. boleh ke tahan eh?”

mmg saya jenis yang kalau makan roti pun xpe je. kirenya taklah nk makan nasi sangat. makan biskut hup seng buatan malaysia pun oke je. tak pun kismis dalam kotak kecik2 tu. tapi, saya still risau kalau duit tak cukup. takut xdapat nak bayar sewa rumah. tak dapat nk bayar internet (woosh yg budiman~). tak dapat nk beli superbuzz bernilai $20 (hehe. kang xdpt nk tepon mak n ayah kang~!)😛 .

IMG_4699

bila tengok2 balik, duit saya habis bulan ni sbb:

# beli tiket flight balik malaysia. alhamdulillah~!!!!!!🙂

# accidently, ari tu sbnrnya  nk pegi sunday market beli buah je. then, lalu depan sony style, langsung saya beli sesuatu di situ. semoga ia bermanfaat utk diri n masyarakat, insyaAllah.🙂

# beli tiket flight utk winter gathering di oz.🙂

insyaAllah, semuanya ada manfaat, jadi xpayah nk risau2 sangat ye, miminapis~!🙂 -baik!-

hari ni, Allah tunjukkan sifat Maha Penyayang-Nya kepada saya LAGI!. alhamdulillah.🙂

masa saya dapat surat tersebut, saya taklah expect apa2. tapi agak teruja lah jugak, sbb dapat surat bersampulkan university of 0tag0.😀

IMG_4700_1

oho. rupanya itu adalah result drp check up yang saya buat hari tu. alhamdulillah, semua okey. (hehe. mestilah, kalau tak, macam mana nk dapat visa ke NZ ni. dah la before dtg ke sini, kami sering di’momok’kan oleh cikgu n akak2 senior, ‘susah gile nk dapat visa NZ!’ )😀

bukan result je. saya dapat ni jugak~!😉 alhamdulillah. ada rezeki utk saya daripada-Nya.🙂

IMG_4701_1voucher drp depar+men+ of Hum@n Nutr!+!0n, NZ. ;)  new w0rld adalah salah sebuah supermarket di sini ye. tiada kaitan dengan ‘new w0rld 0rder’ ..wallahualam.😀

masa saya dapat voucher ni, saya teringat pada ayat 37, surah Al-Imran. 🙂

“Maka Dia (Allah) menerimanya dgn penerimaan yang baik, membesarkannya dengan pertumbuhan yang baik, dan menyerahkan pemeliharaannya kepada Zakaria. Setiap kali Zakaria masuk menemuinya di mihrab (kamar khusus ibadah), dia dapati makanan disisinya. Dia berkata, ” Wahai Maryam! Dari mana ini engkau peroleh? Dia (Maryam) menjawab, “Itu dari Allah.” Sesungguhnya Allah memberi rezeki kepada siapa yang Dia kehendaki tanpa perhitungan.”

saya taklah sehebat Maryam. memang jauh api dari panggang. mmg sangat sangat sangat jauh! Maryam diberikan banyak kelebihan oleh Allah SWT. subhanallah~!

p/s: boleh la baca tafsir surah Al-Imran, ayat 33 hingga 47. surah Maryam, ayat 16 hingga 40.🙂

saya suka, sbb saya pun dapat rezeki drp Allah SWT. [miminapis, hari2 pun kamu dpt rezeki drp Allah, okey!.. baik! jgn jadi kufur nikmat ye~!] ..insyaAllah, ingatkan saya!😀

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.🙂

———————————————————

suka dengar lagu ini. !nspira$!. saya tak tahu maksud tersirat disebalik lagu ini. tapi, saya rasa ‘kau’ yg dimaksudkan ialah Rasul junjungan SAW. betul ke? wallahualam.🙂

lagu ni saya ambil drp kak meme.😀 wah~! terima kasih.😉

Vodpod videos no longer available.

wallahualam. correct me if I am wrong.🙂

Vodpod videos no longer available.

6 Responses to “bukan mata duitan.”

  1. tumi May 26, 2009 at 3:32 am #

    mimi, cptnya dari satu post ke satu post? uwaaa! jeles!kiter tutup blog jap coz nak exam.. =(
    awak doakan yer.. huhu

    awak, voucher tu share la ngan kiter sikit ok.😉

    • miminapis May 26, 2009 at 7:57 am #

      oho. post yg before ni kita dh tulis malam semalamnya.
      tapi xpublish.

      insyaAllah, semoga Allah permudahkan urusan awak n kawan2
      aminn..🙂

  2. Areda May 30, 2009 at 6:24 am #

    mimi..sila ke blog saya unt tuntut hadiah anda..heheh

  3. syazanapis June 3, 2009 at 4:39 am #

    angah~!

    protected kalian=tautan tu ap??

    xleh tekan ap2 pon??

  4. miminapis June 3, 2009 at 2:43 pm #

    hehe,

    xleh! orang tertentu je boleh baca.😛

    angah protect post tu dgn password.
    orang yg tahu password tu je yg boleh n dapat baca.

    n, hanya certain org je angah bagi passwordnya.😛

    nak baca?
    nnti angah YM password dia. insyaAllah.😀

    [ada syarat n peraturan!] haha..

    drp: angah yg poyo lagi baik!😛

  5. syazanapis June 3, 2009 at 8:02 pm #

    huh,nak bace jgak~!

    nant send passwordnye okeh~!

    syg angah!!!

    =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: