lagi.

25 May

mahu ber’blog’ sebentar. untuk mengelak dripada kemengantukan di malam hari ini.πŸ™‚ (ye ye je, ber’blog’ boleh hilang mengantuk.. Allah juga yang menentukan, kan?πŸ™‚ )

2 minggu lepas, cik siti fairuz, datang ke welly lagi. untuk program daurah yg dianjurkan oleh akak2 ni. maka, dapatlah kami berjumpa.πŸ˜€ malamnya tu, kami semua bertadarus Al-Quran di rumah kak Aisyah kat Fairlie Terrace. maka, fairuz pun join.πŸ˜€ solat jemaah, makan jemaah. saya terkesan dgn ayat fairuz.

saya xingat saya tanya apa kat dia, tapi dia balas,

awak tanya sebab apa? awk kan, jangan tanya kat orang sebab itu adalah tabiat awak utk bertanya2. awk kena bertanya orang tu sbb ke’concern‘an awk.

walaupun taklah setepek kena kat saya, tapi, saya terkesan lah jugak. [sbb kadang2 saya buat.. heheπŸ˜€ ] elok2, saya nk tanya soalan, langsung saya lupa nk tanya apa. saya agak cepat distract lately ni. -_-

a’ah betul jugak. cuba kalau kita tanya orang tu sebab kita mmg dh xde topik nk cakap, so, kita main tanya je apa yg trlintas di fikiran, dgn niat sbb tak nak membiarkan conversation tu mati macam tu je, saya tak rasa jwpan yg akan diberi oleh kawan kita tu, akan tahan dalam memori kita. kan? ataupun ada sape2 yg rasa tak? saya taklah buat generalisation, tapi, based on pengalaman lah jugak sbnrnya.πŸ˜€

kadang2 kita xperlu pun nk tunjuk kan perasaan concern kita tu kat orang tu,kan? walaupun, sbnrnya kita mmg concern kat dia. saya takΒ  tahu lah kan, kalau apa yg saya buat ni salah. mmg saya bukanlah jenis yg tunjuk2 kalau saya nk tahu tntg kawan2 saya. sbb saya segan kot. haha~ perempuan je pun.πŸ˜› tapi, saya tetap nak tahu tntg prkembangan kawan2 saya. so, pndai2 lah kan nak stalk ke, etc :PΒ  —–> herk~ ke ni mksudnya, saya xckup concern dgn kawan2 n akak2 disekeliling saya? wallahualam.

kiranya nk cakap, xsemua bnda yg kita rasa or etc, perlu kita tunjuk kat orang tu. dgn mendoakan sahabat2 kita (tanpa mereka tahu~) pun sbnrnya salah satu cara yang boleh kita buat. tak semestinya kena bagi hadiah, komen kat facebook tetiap hari, ataupun apa2 je la. sbb bukan ke Allah tahu apa yg ada dalam hati kita? sbb tu pntingnya ukhuwah, bukan hanya persahabatan.πŸ˜€

saya xtau lah ni ayat2 sape. tapi, saya rasa agak sesuai utk diletakkan di sini. terima kasih kepada orang yg telah mengeluarkan kata2 ini.πŸ˜› saya ambil kata2 ini daripada top 50 000 website di dunia.πŸ˜€ wow!πŸ˜‰

“Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan. Manusia boleh membentuk seribu kata-kata, seribu bahasa.Tapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan”

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

2 Responses to “lagi.”

  1. tumi May 26, 2009 at 1:45 am #

    but sometimes it acts another way round. dari perasaan tu la lahirnya kata2. n bukan mudah kata2 tu nak diucapkan, ia memerlukan kekuatan untuk mengungkap. because some people are just not aware of their surrounding. so the way to make them realise our feeling is just by saying it. n sometimes we do feel that words doesn’t mean anything, but for some people it means a lot, especially when they are in the states of confusion, sad or another negative states where they are really in need of consolation.. for some people it’s nothing, but for some people, it’s everything.. n we could see how many relationship ruining just because they don’t know how to express their feelings, no no, they don’t want. maybe because of ego or something.. they just ego to tell their parents that they love them,that sort of things. n it’s… merugikan..sometimes people need the words so that they feel confident to keep on living. words have their power too in keep people’s going..so i think it’s nothing wrong to express ur love, ur concern.. to some extent.. tapi biarlah bertempat. =)

  2. miminapis May 26, 2009 at 7:55 am #

    hehe. begitukah?
    baik~! ada kebenarannya jugak.πŸ˜€

    p/s:bersemangat je kita baca komen awak.πŸ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: