yup!

27 Feb

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

byk nikmatNya kpd saya.πŸ™‚ sangat gembira~! alhamdulillah.

yg saya boleh kata, hanya gembira!

dgn segala nikmat pemberianNya. tanpa henti! subhanallah.πŸ™‚

terima kasih AllahπŸ™‚

[oh.. walaupun baru je lepas melihat profile adik saya di friendster, yg memaparkan gambar2 family kami bercuti! mmg agak jeles~ huk~ tapi, nk buat mcm mana, kan? takkan nk terus tempah tiket flight balik malaysia! haha~ takdo kojo buek kojo!]πŸ˜›

tak kesah! bak kata status kak yanti kat YM. “Ya Allah, Engkau jauhkanlah aku drp kehendak yg tidak diciptakan untukku..” aminn~πŸ™‚

Allah knows BEST!

ALHAMDULILLAH… diatas setiap hela nafas ini. setiap taipan key di keyboard ini. diatas setiap kerdipan mata ini. subhanallah, nikmatNya.πŸ™‚

-summer course dah selesai! tadi exam nya.πŸ™‚

-lab week juga sudah berakhir.

masa tgh buat exp, saya teringat zaman kecik2 di SESERI dulu~ (haha~ kecik la sgt!) kami buat experiment kimia. saya, fazmira n diana. kami main botol distilled water~! kami pancut2 kan distilled water tu kat baju masing2. haha~ serious! sgt lawak! fazmira yg start dulu~ πŸ˜› tetiba je datang, pastu dia pancutkan distilled water tu kat baju saya! (herk~ kami pakai skirt labuh yg berwarna maroon+pink tu. kalau kena air, sah2 mmg obvious kelihatan! nak2 time tu, mana lah nk pakai blazzer every time. panas, kot~ pakai vest je la..) maka, tatkala orang lain tekun buat experiment, kami bermain distilled water~! [tapi, rasanya kitorg punye exp dh siap kot time tu. ke? wallahualam. lupe dah~]πŸ˜›

satu lagi memory! saya terpecah kan pipette~! ke burette ntah. tapi either one la. pastu, dh cuak sgt. masa tu, fazmira la yg nmpk n tahu (huk~ ketahuilah sbnrnya Allah Maha Mengetahui!) terus, saya buang je dlm basket tepi meja lab tu. sbb takut nk report kat makcik makmal@cikgu! huk~ jahat nye! mira kata die cover line! time tu lab chem jugak. waktu puan sa’adah. hehe~ [huk~ bile teringat balik. rasa sgt guilty! kenapa la dulu x matang2 lagi? hehe. bajet mcm sekarang dh matang sangat je~πŸ˜› ]

-alhamdulillah, Allah bagi jugak kami bertiga dapat A utk kimia dlm SPM! maka, nikmat Tuhanmu yg manakah yg kamu dustakan? kamu buat jahat pun, dia msih lagi bagi nikmat kan? gunakanlah akal utk bertaubat dan berkebajikan!-

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

7 Responses to “yup!”

  1. zikrilhakiim February 28, 2009 at 12:01 am #

    yup,nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?sedihnya mimi=(..apepun,thx 4 ths entry y sgt2 buat diri terfkir!

  2. anis February 28, 2009 at 5:32 am #

    bila nak balik msia?πŸ™‚ blehla bercuti dgn family!

  3. diana kah??? ;) February 28, 2009 at 10:27 am #

    mimi!!!! :)) waaah. rindunye saat ituuuu.. hehe.. pastu main kejar2 dalam lab macam budak kecik kot. pastu semue pandang. tak berani tegor kot sebab prefect kan. hehehhe… anyways.. rindu!!!!

  4. nadiahuri March 7, 2009 at 9:38 am #

    abes da kah? so, hol ke skang? ow, prefect yg noti eh ni???

  5. miminapis March 15, 2009 at 7:14 am #

    zikrilhakim. :hehe..sama2~!πŸ˜‰

    anis : baik~! insyaAllah nak balik secepat yg mungkin. haha~πŸ˜›

    diana : haha~ tu la weh. suke gile main dalam lab. nak2 lab chem kat bawah tu. time cikgu ngajar ngantuk, tapi time nk buat exp je, sume hyperactive!! haha~πŸ˜›

    nadiah : a’ah abes summer course je. heheπŸ˜› xlah, kami prefect yg taat jugak sbnrnya. haha~ dalam keskemaan, ada kenakalan~πŸ˜‰

  6. FazMira March 18, 2009 at 8:04 am #

    eyh ye ker??? aku x ngntuk pon.. hahahahaa korg je yg ngntuk… dah la dok depan. p tdoq lak tu… ish3x heheheeeh.. ak xpnah maen kejar2 pon..sntiasa concentrate dgn apa yg mizz foo ajar…hahahaaahehehehehlalalalaala

  7. nadiahuri March 19, 2009 at 4:50 am #

    haha… xpe2..phm je skema ad tmpt dia, n so do kenakalan… kata kne berlaku adil.. x gitu..haha (bckp melalui pengalmn juge… haha)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: