karnival di street itu.

22 Feb

semalam adalah sambutan ke-10 cuba street carnival.. kami ke sana pada tghari utk saja2 melihat. sbb mereka kata smbutan itu 2tahun sekali. -saya pun xtau jugak sejarah ape carnival ni. saje2 je kot. tapi drp pengamatan saya (ceee~) ada baik n buruk nya lah kan-😉

one of my friend kata, “oh, macam hari kantin sekolah la ni kan?” erm..ye la kot. sbb byk org jual2 makanan. tapi, kami xdpt nk mmbeli pun.😀 tapi bagi saya, taklah macam hari kantin sekolah pun, sbb die besar n byk aktiviti kan.

kami bermula dr manners mall dan berakhir di cuba street.
img_4394_1ni orang yg buat show utk public. macam ape eh nk ckp? silap mata ke? bukan kot. tapi show la.. hehe. [huk~ utk mnjaga kemaslahatan umat, kita ‘tutup’ sket aurat die eh.]

img_4395orang2 di manners mall. ramai yg makan time ni.😀

img_4399kami bergambar di sebelah ‘kereta lumut’ @ ‘kereta rumput’.🙂

img_4404ferris wheel. terletak di manners street. tapi kami xnaik pun, sbb xde shades. hehe~ panas terik kot time ni.😛

img_4406di kedai ini, ramai antara kami yg mmbeli pakaian nya, sbb menarik~! tapi, saya xbeli. hehe, alhamdulillah dan tahniah kpd miminapis, sbb berjaya ‘jihad’ dgn melawan nafsu~!😛

img_4407orang sedang melukis karikatur budak perempuan itu. erm, boleh tahan la~

img_4414lagi show di jalanan~

img_4429ni dah masuk cuba street.

img_4437gigih~!

img_4449ni tarian ape ntah. yg menarikan nya ialah golongan ‘atuk2’~

kemudian, kami pulang utk bersolat zohor di rumah. walaupun karnival ini berlangsung sehingga malam, tapi saya hanya pergi pada waktu siang nya.

sbb?
-sbb mak kata, ‘jangan keluar rumah kalau dah malam!!’ ~baik~!

wallahualam.🙂

4 Responses to “karnival di street itu.”

  1. fairuzsallehuddin February 22, 2009 at 8:54 pm #

    cantik baju dia;P

  2. a.l.o.n.g. February 24, 2009 at 1:14 am #

    wehh!! baju jenis ape ko pakai tu? cam baju maternity pn ade gak, cam badut pn ye gak…wah! da pndai bergaya adik ak yg sorang ni..hahaha!

  3. nadiahuri March 7, 2009 at 9:39 am #

    a’ah, lawala baju mi… n tahniah krn brjaya melawan nafsu itu… rasanya,klu kta da kering poket..hihi..

  4. miminapis March 15, 2009 at 7:16 am #

    fairuz: haha. time kaseh2~!😛

    along : eleh, dengki ah tu~! cakap je la nk satu. haha😛

    nadiah : huhu..tu la kite dpt lawan nafsu pun sbb mmg dh rncg pegi karnival tu xnak bwk cash n xisik duit byk sgt kat debit card. hehe😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: