berjalanlah bersama.

17 Feb

semalam saya mnjadi tourist guide pula.😀

mmbawa 4org pelajar2 baru meronda2 bndar wellington. [hehe~ saya kan senior sket drp mereka. walaupun xsmpai setahun lagi kat sini~ okey what~!..haha😛 ] mereka semuanya tajaan MOE, buat fizik.

balik je drp sekolah, saya terus ke waiteata apartment. utk mnjmput sorang drp mereka. kmudian, singgah rumah saya kejap, simpan beg sekolah n etc, kemudian, barulah bergerak ke town. ke backpackers, dimana lagi 3org lagi tinggal. (uni hall punya org hntar mereka ke backpackers sbb Te Kotahinga itu dlm penyelengaraan~!).😐

3 drp mereka ialah adik2, n 1 org lagi, sebaya dgn saya.

bawa mereka beli sim kad. beli barang2 makan sket kat new world. then lunch kat Nando’s. wellington skrg ini dlm kesejukan. maka, saya nasihatkan mereka memakai baju berlapis. supaya nnti taklah rasa beza sgt wellington n malaysia. (haha.. apekah? merepek2 je la.)😛

nk ajak diorg bukak akaun bank, tapi diorg tertinggal travellers cheque masing2. insyaAllah, hari ni kami akn keluar lagi. bukak akaun bank n tunjuk tmpt diorg nk mmbeli barang2 keperluan, insyaAllah.🙂

oh, ada sorang lagi pelajar tajaan petronas yg baru sampai petang semalam. kesian jugak sbb xde org smbut mereka. sbb mereka hanya berdua. (maka, kak wani n kak cipot jemput yg perempuan tu je la, sbb yg lelaki tu die ada abg kat sini.)

malamnya, kami mmbawa mereka makan di restoran yg mula2 kami makan, masa smpai di wellington ini.😀

untuk semalam, alhamdulillah, semua nya berjalan dgn lancar, walaupun hujan yg berpanjangan. tetapi hujannya taklah lebat2. sikit2, tapi lama, n kalo duk luar lama2, insyaAllah akn kuyup kot~😀 nk ajak mereka ke Te Papa, tapi xsempat sebab hujan. (mereka mahu lihat laut di wellington, sbb itu saya mahu mmbwa mereka ke Te Papa.🙂 )

insyaAllah, hari ni, saya pun xde kelas, maka xpayah pegi sekolah~! hehe. tunggu smpai pkul 12tghari nnti, insyaAllah, kak cipot abes kerja2 n lecture nya di hospital, maka, kami akn mmbawa mereka jalan2 lagi..(kak cipot ialah 5th year medical student yg baru smpai dr Dunedin, sbb buat attachment kat wellington hospital. haa.. kak cipot ini ialah anak cikgu saya di KMS dulu…puan rahimah n tuan syed anwar~!)

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

wallahualam. correct me if I am wrong.🙂

5 Responses to “berjalanlah bersama.”

  1. Nadly February 18, 2009 at 3:41 am #

    Terdapat seorang warga ASiS dalam kalangan yang ramai2 tuh…=)

  2. miminapis February 18, 2009 at 10:57 am #

    oo eh? xtau plak. sbb jadi tourist guide utk girls je kan. sorang dri integomb, sorang dri integop, sorang dri mozac n sorang dri mrsm kota putra. hehe.😀

  3. nadiahuri March 7, 2009 at 9:43 am #

    mi rapat ke ngan kak cipot tu? saje nk tanya,klu wat attachment kat spital sna kne baya x? n ada dia ttpkan tak minimum hari nk wat attchmnt tu… klu mimi leh tanya la…klu x, xpe je… i was thnkng of doing attchmnt somewhere apart from msia n egypt..huhu

  4. miminapis March 15, 2009 at 7:08 am #

    nadiahuri :oo eh? buat lah kat sini. hehe. kite xsure la. nnti, insyaAllah kite tanya kan kak cipot eh. (p/s=ingatkan kite..takut lupe plak nnti~ huhu)😉

  5. nadiahuri March 19, 2009 at 4:52 am #

    ala, juz nk tau je… prosedur kt msia pn xtau agi cmne..hehe… xpe, take ur tym, klu lupa pon, no hal la =P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: