zaman kecik2.

11 Feb

teringat zaman muda2.

time tu miminapis n along je yg ada. kalau pergi mana2 pun, sure mak n ayah bawak~! (takkan nk tinggal kot, kanπŸ˜€ ) kalau nama pun berdua, pastu masing2 kecik2, n nakal2, maka, mestilah selalu gaduh2. (walaupun ada lagu yg kata ‘berdua lebih baik’..xde maknanye nk dikaitkan dgn zaman muda2 kami ni dulu. kan along, kan?πŸ˜› )

kami berdua akan duduk kat bahagian belakang kereta, pastu gaduh. pastu, sah2 la kena marah dgn encik napis n puan noraini yg berada di bahagian hadapan.πŸ˜€

setiap kali bergaduh, mesti mak akn pasang kan satu kaset ni. nasyid kanak-kanak. mak nak suruh kitorg baik2 la kot kan. lagu2 nya sangat best. dan smpai sekarang pun saya ingat lagi liriknya. (tapi xlah semua.~)

disebabkan kami ini selalu berpindah randah, maka, ditakdirkan Allah kaset itu hilang.πŸ˜€

nikmat Allah itu kan banyak utk hamba2Nya, kan? ada seorang kakak ini bagi saya link di utube smsa kami berYM.πŸ™‚ [terima kaseh kak~]

subhanallah. Maha suci Allah yg telah menetapkan segala sesuatu kejadian.πŸ™‚ setelah lama saya xdengar lagu nasyid kanak2 tu; semasa berada jauh drp mak n ayah, jauh drp tanah tumpah darah, saya dengar balik lagu nasyid itu~!πŸ™‚

maka, saya pun excited. n rasanya kalau along ada kat sebelah, nak je saya pukul2 sbb suke!. [haha~ melampau la plak.. tapi, along dah immune, kot. heheπŸ˜› ] terus saya bagi link ni kat along. utk mengimbau nostalgia lama.

nostalgia tatkala miminapis memegang watak ‘adik’[huk~ rindu zaman ini~!πŸ˜› ], dan along, yg dari dulu pun memang pegang watak along’. hehe~πŸ˜›

tajuknya : allah maha besar

Vodpod videos no longer available.

more about “allah maha besar“, posted with vodpod

———————————————————————————–

oh, tadi telefon mak.πŸ™‚

mimi : mak, ape cerita perak?

mak : macam tu je lah. kesian diorang tu. dah gaduh sana, gaduh sini. doa je lah banyak2.

mimi : baik~! [insyaAllah]πŸ˜‰ -sayang mak!- :-*

“Ya Allah, Engkau berikanlah keamanan, kesejahteraan, dan keselamatan ke atas tanah air ku Malaysia. jauhkanlah kami drp campur tangan kuasa asing dan anasir2 kejahatan. Engkau naikkanlah kami bersama2 pemimpin yg mahu mbawa islam bersama mereka. amin ya rabbal ‘alamin.”

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

4 Responses to “zaman kecik2.”

  1. fairuz February 13, 2009 at 11:35 pm #

    Ameen:D

  2. a.l.o.n.g. February 14, 2009 at 7:01 am #

    yerla weh,rindu plak zaman kecik2 dulu kan..best je hidup berdua dgn ko coz x nyusahkan den!hahaha.. tp pling best bile kte pakai baju same,sure org ckp “ehh,kembar ek!” sbnarnya along x setuju die ckp kte kembar coz along lagi cute! haha..tp skang along lg suke coz diorg kate ko akak gue!! hahaha…tu la, lain kali muke tu manis2 kan la,bykkan senyum..ni tak, muke carik gado je, samseng pn takut..hahahah

  3. nadiahuri February 15, 2009 at 3:15 am #

    ala k.liyana, tu maknanya ktorg matured… org pun ske kta k fatimah adik… n ad cikgu kata, kakak kamu ayu, kamu brutal… apekah???

  4. a.l.o.n.g. February 20, 2009 at 1:53 am #

    haha,yer cik nadiah,kamu & syamimi mmg matured! bagusla, semoga anda berdua cepat bertemu jodoh..haha..owh, nadiah brutal, fatimah ayu! tp ktorg terbalik, akak brutal, mimi..samseng kot..haha..sori mimi, sayang ko lebih!haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: