terima kasih Allah :)

1 Feb

waktu baru sampai ari tu, agak banyak berhabis utk barangan keperluan diri + rumah. then cerita kat along.

mimi : along, minggu ni duit habis NZD ____.

along : ko ni elok2 sket mimi. ingat! tu duit rakyat!! haha.

mimi : baik lah.

before fly dulu pun, Dr. Umi n Pn Haslinda ada ckp bnda yg sama,

“kamu semua kena belajar betul2. kutip apa yg patut kat oversea nnti. ni duit rakyat tau. kamu ni amanah rakyat. jangan sia-sia kan..”

see, kami ini “amanah”.

mimi, janganlah ter‘pecah amanah’. na’u zubillahi minzalik. Allah kan Maha Mengetahui.

“….Dia mengetahui apa yang ada di darat dan di laut. Tidak ada sehelai daun pun yang gugur yang tidak diketahuiNya. Tidak ada sebutir biji pun dalam kegelapan bumi dan tidak pula sesuatu yang basah atau kering, yang tidak tertulis dalam kitab yang nyata (Lauh Mahfuz).” surah Al-An’am: 59

bantulah kami ke jalan Mu yang lurus ya Allah. ingatkanlah kami sekiranya kami lalai. aminn~

post ini terhasil kerana,

pagi2 ini, bukak iluvislam.com. kemudian, di bahagian “Hot Topic: Malaysia & World” saya ternampak perkataan MARA. maka, macam teruja sket.πŸ˜€ [ceee, dan dan je.] alhamdulillah. sbb nnti MARA jugak medium yg Allah sediakan utk saya (& rakan2) mndapatkan pekerjaan. insyaAllah.πŸ™‚ thank you Allah.

MARA tetap Hantar Pelajar Ke Luar Negara.

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

p/s = cik siti fairuz, bersabar ye awakπŸ™‚ moga dipermudahkan urusan awak dan lain2. amin~ Allah kan baik! MARA pun juga.πŸ˜‰

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

2 Responses to “terima kasih Allah :)”

  1. fairuz February 2, 2009 at 12:57 pm #

    Haaa.. Habis duit? Macam mana nak belanja kiteorg ni??
    HAHA.

    Surah Al-Isra’; 17:26-27.

    “Dan berikanlah haknya kepada kaum kerabat dekat, juga kepada orang miskin dan orang-orang dalam perjalanan; dan jangalah kamu menghambur-hamburkan (hartamu) secara boros. Sesungguhnya orang-orang yang pemboros itu adalah saudara kepada syaitan dan syaitan itu sangatlah ingkar kepada Tuhannya.”

    Peringatan utk kita bersama ya.

    Na’uzubillah. Na’uzubillah ya Allah.

    Thanksss Mimi for the info. Miss y..OOPS! Haahaa

  2. miminapis February 2, 2009 at 2:20 pm #

    haha.
    ckp je la awk miss kite sesgt.πŸ˜›

    terima kaseh utk peringatan.πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: