oo,dah masuk U?

12 Jan

dah masuk universiti rupanya.πŸ˜€ alhamdulillah. [herk~ baru sedar diri!]

dulu, selalu nmpk along susun jadual, enrol courses every semester, n etc. terfikir jugak, “..ape benda la yg along ni buat. nk belajar pun kena pilih2 ke?..” [masa ni, cetek ilmu tentang life di university. sbb dulu masa kat sekolah n kolej, semuadh diatur oleh pntdbiran sekolah. kirenya subjek tu mmg kena ambiklah. xleh pilih2. pastu, masuk kelas, duduk, then belajar~!]πŸ˜€

2hari lepas, bertandang ke rumah kak dhira n kak dila. stay-up smpai tgh malam dgn akak2 berdua tu. malam yg sgt dingin. ditemani oleh ‘encik heater’ yg tertonggok di sebelah.πŸ™‚

kak dhira = mimi, elok2 sikit, nnti terbakar baju.

mimiΒ Β Β Β Β Β Β Β  = herk~ baik~!

terima kaseh ‘encik heater’ krn sudi memanaskan.πŸ™‚ bukak buku ‘guide to enrolment’ tu, n pilih subjek. puas la jugak akak2 ni terangkan itu ini. akak2 ni ckp, “kena pilih course betul2, supaya masa xclash” la… “kena tgok points, at least 120points per year. means, every trimester, paling kurang pun mesti dpt 60points~!” la… “tgok,Β  ‘pre-requisite’, ‘restriction’..” la.., “utk 2nd trimester, ambik kelas yg xlewat sgt, sbb winter cepat malam..” 😐 baiklah kakak-kakak. saya ikut~! heheπŸ˜€

img_3859

Victoria University of Wellington (in Maori language; Te Whare Wananga O Te Upoko O Te Ika A Maui)

Faculty of Sciences (in Maori language; Te Wahanga Putaiao)

dh enrol online. semalam ke Hunter building utk bagi visa n passport kat orang tu. maka, alhamdulillah, insyaAllah dh selesai enrolment nya.πŸ™‚ cuma sekarang nk tunggu “programme n course approved” je.πŸ™‚

bcubaan pertama memilih courseπŸ˜€

pagi ini, mmbuka website uni n mencari tempat nk blajar. BIOL111 di Hugh McKenzies. (herk~ xpernah nk tau pun bangunan ni kat mana. n sebenarnya xpernah nmpk pun.) maka nya, selepas ni kena menjelajah la ke seluruh uni utk mncari bangunan tu.

———————————————————————————————–

pagi ni jugak, telah ber’YM’ dgn kak intan nadia.πŸ˜‰ mintak lagu yg dulu ada kat blog kak intan. alhamdulillah dapat. then, kak intan bagi lagi 1 lagu extra~! hehe. ask for 1, get 1 free.πŸ˜›

bukan lagu kot, instrumental je. konon2, lagu ni nk bagi semangat belajar.πŸ˜› before ni, ada satu instrumental yg miminapis suke dgr. ambik drp blog fasi kem WOW jugak~. [maaf, krn xmintak izin ambik lagu ni.]πŸ˜€

maka, sekarang, dh ada 3 instrumental yg insyaAllah akn mmbuatkn semngat belajar tu datang. [ye ye je kamu ni eh, miminapis. kalau xbelajar jugak, xtau lah ape nk jadi~!πŸ˜› ] ya Allah, Engkau permudahkan lah urusan kami untuk menuntut ilmuMu Yang Maha Luas ini. aminn~!πŸ™‚

khamis ni insyaAllah ada weekly test MATH103. tetapi, miminapis masih disini, menaip blog.πŸ˜› hehe.

oh, ye.

kak intan, selamat menduduki peperiksaan akhir.πŸ™‚

—————————————————————————————————-

saya baru masuk U. manakala, adik saya yg bongsu itu, baru masuk drjah 1.πŸ™‚

wawa, kite sama la.πŸ˜‰ sama2 baru masuk ke alam yg baru.πŸ˜› [angah, rindu wawa la~😦 ]

09122008642serius, nak gelak~! [aaa.. adik ku pakai tudung sudah. alhamdulillah.πŸ™‚ ]

—————————————————————————————————-

agak gembira, kerana, sedikit bantuan telah dibenarkan masuk melalui Rafah.πŸ™‚ walaupun sedikit, insyaAllah, ianya akan membantu saudara2 kita disana. doktor2 sedunia sedang berusaha sedaya yg boleh. “usaha para doktor sedunia mmbntu Gaza”

dan, ini… macam kelakar je. tunjuk baju pun kena denda eh?😐

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

One Response to “oo,dah masuk U?”

  1. zikrilhakiim January 13, 2009 at 5:42 am #

    baru baca yang kerajaan mesir dah tangkap 180org org yang membuat demo memperjuangkan Hamas. bangang Kerajaan Mesir:(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: