untuk chenta hati saya ;)

14 Dec

hari ini 14 disember 2008.πŸ™‚ 14 disember 1985 hingga 14 disember 2008. alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT.πŸ™‚ usia perkahwinan ayah n mak dah sampai 23 tahun.πŸ˜‰ alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

tadi saya telefon mak,

mimi = mak, tgh buat ape?

mak = biasalah cuti2 ni duduk rumah je la. ingat nk buat kuih puteri mandi. tadi tgh bancuh2 tepung.

mimi = oo, ayah mane? nana kata smlm, ayah g meeting eh?

mak = a’ah. kat KL. ari ni balik.

mimi = mak, ari ni 14 disember. hehe. selamat anniversary!!

mak = haha. tu lah. kalo ikutkan dulu smbut 2 hari berturut2. haha

mimi = haha. oke je~! yg ke berapa dah mak? -saje buat2 tanyaπŸ˜› –

mak = kire lah.. dr 1985 smpai sekarang. dh 23 tahun. lagi 2tahun nk smpai jubli perak. haha

mimi = (tak tahan lah emak ku ini~!πŸ˜‰ ) haha. mak buat ape je nk smbut ayah balik meeting ari ni? kenduri doa selamat ke? hehe.

mak = buat kuih je lah. haha. xcukup corum, xdpt lah nk smbut. tnggu nanti semua orang ada kat rumah, baru sambut.

mimi = (huk~! sedih la plak..😦 ) xpe2, kite doakan dari jauh eh.πŸ˜‰

then, try call ayah. tapi xdpt, maybe dlm meeting lagi kot. xpe, insyaAllah nnti telefon balik.πŸ™‚

dari minggu lepas saya countdown utk hari ni. xsabar2 nk telefon mak n ayah. last year, miminapis n along berpakat n kongsi duit beli kek utk ayah n mak. kek buah~!

minggu lepas, miminapis ada beli 2keping kad utk ayah n mak. kad utk ayah berwarna biru. kad utk mak warna pink.πŸ˜‰ saje2 je bagi asing2. kad ayah, saya poskan guna alamat pejabat ayah kat segamat. kad mak plak, saya poskan guna alamat rumah kami di bahau.

“Ya Allah, pada hari ini, aku berdoa kepadaMu. syukur diatas limpahan rezeki dan nikmat yg telah Kau berikan kepada kami sekeluarga. Kau ampunilah kami dia atas segala kesalahan kami yg terdahulu dan yg kemudian. Aku memohon perlindungan di dunia dan akhirat utk kami sekeluarga, dan juga lindungi kami dari azab api neraka.. Terutama utk emak dan ayah ku, yg telah banyak berjasa, berkorban sehingga aku berjaya menjejakkan kaki di sini. Kau berikanlah kemudahan dan kesenangan dlm setiap urusan mereka, ya Allah. Agar apa yg dilakukan oleh mereka mndapat keredhaan, berkat dan rahmat drp Mu ya Allah. Kau peliharalah dan lindungilah keluarga kami daripada anasir2 jahat. Sesungguhnya, Engkaulah sebaik2 Penolong dan Maha Mengerti apa yg tersirat di dalam doa ku ini. Robbighfirli waliwalidayya warhamhuma kama robbayani soghira. Robbighfirli waliwalidayya warhamhuma kama robbayani soghira. Robbighfirli waliwalidayya warhamhuma kama robbayani soghira. wasallahu ‘ala saiyyidina Muhammad wa’ala ‘alihi wassallam. walhamdulillah hirobbil’alamin.”πŸ™‚

amin, amin ya Rabbal ‘alamin.πŸ™‚

sayang nyaaaaaa mak n ayah!!πŸ™‚ -huk~! bile ntah mak n ayah nk dtg sini. one day insyaAllahπŸ™‚ –

5 Responses to “untuk chenta hati saya ;)”

  1. fairuz December 14, 2008 at 11:18 am #

    ameen:)

  2. tumi December 14, 2008 at 12:12 pm #

    so sweet! moga mimi juga bertemu dgn chenta hatinya~ahaakks~
    mimi!awak menyebabkan kita teringat parents kiter!rindu pula~hehe

  3. intan nadia December 14, 2008 at 12:31 pm #

    salam..

    comelnya…kim salam kat mak,ayah dan anak-anak dia sekali yerπŸ™‚

    t care~

  4. aimi December 14, 2008 at 2:14 pm #

    comel2..

  5. miminapis December 17, 2008 at 7:20 pm #

    tumi : amin~!πŸ˜‰

    kak intan : hehe, insyaAllah kak intan. nnti saya sampaikan.πŸ˜‰

    kak aimi : hehe. time kaseh.πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: