berjalan-lah ke zoo.

6 Dec

hari ni, kami ber-5 + kak wani, pergi ke zoo.šŸ™‚ semalam beria jugak kitorg rancang nk pegi Oriental Bay. plan itu ini. but hari ni, lain plak jadinya. perancanganNya Maha Hebat kan? selicin mana pun kita manusia merancang, Allah juga yg menntukan.šŸ˜‰ yang pastinya, itulah yg terbaik yg telah ditetapkan olehNya, kpd hambaNya.šŸ™‚

img_3372_1

nk ckp ape ntah. hehe. sbb rasa mcm zoo negara Malaysia lagi best je.šŸ˜€ oh, lagipun, zoo wellington ni under construction. kirenya banyak lah jugak haiwan2 yg kena pindah. (huhu, ye ye je.šŸ˜› , tapi mmg ye pun.) kak wani pun ckp, zoo kat auckland lagi banyak haiwan2 nya kalo nk dicomparekan dgn kat wellington. wallahualam.šŸ™‚

kami agak excited melihat M@Layan Sum@ter@ Be@r. hehe. sbb? sbb ada perkatan “Malay..”šŸ˜€ (ntah pa pe kan?) biasalah, kami kan baru sampai dinegara yg xramai org Melayu. [haha~] sbnrnya xbyk nk brcerita kot. sbb saya ni bukanlah pecinta flora n fauna.šŸ˜€ kirenya, tgok biasa2 je lah.. kagum dgn ciptaanNya yg plbagai.Ā šŸ™‚ view dari atas zoo pun agak cantik.šŸ™‚ boleh nmpk wellington city.

img_3413_1

ade sekor burung kiwi. nama die “Tahi”. “Tahi” ni dlm bahasa Maori, mksudnya ialah satu.(alhamdulillah, kami sudah tahu 1 perkataan Maori~!) “Tahi the Kiwi” ni dpt nama sbb kakinya ada satu je.šŸ˜¦ agak kesianlah. sbb nya, kaki die kena trap dulu, ahamdulillah, ada jugak makhluk yg bersimpati dgn die, then bawak die pegi zoo.šŸ™‚ burung kiwi ni rupa2 nya, suke duduk dlm gelap. ada 1 hut ni, mmg khas utk burung kiwi je. kalo nk masuk kena senyap2. sbb kalo tak, nnti burung kiwi tu menyorok blkang pokok2 n xnk keluar. flash camera pun xboleh. tapi, mcm dh trlmbt je peringatan tu, sbb saya dh tgkp gmbr burung kiwi dgn flash. hehe. sbb mmg gelap sgt dlm hut tu. maaf2.šŸ˜€

img_3380_1

then, keluar lah kami dan singgah di souvenir shop. ada satu machine ni, kirenya kita boleh buat souvenir kite sendiri. masukkan syiling 1 dollar n 10 cent. then, akn dipenyekkan syiling 10cent tu mmbntuk sesuatu. hehe. sprti gmbr kat bawah ni.šŸ™‚

img_3444

then, saya beli 1 sling bag yg kak wani pilih.šŸ™‚ [tadi, saya chat dgn adik..]

pikah = duit ckup tak kat sane?

mimi = x, xcukup. sara hidup tinggi. haha. [poyo je~]

pikah = tulah, sape suruh ko beli bnda bukan2. huahuahua.

mimi = ape plak, dh tu ari tu xbwk byk brang dtg sini.

suddenly teringt tntg sling bag yg baru dibeli tu.šŸ˜ takpe, beg tu dibeli sbb senang nak bawak sana sini. sbb bila guna beg belakang tu rasa mcm kurang menutup aurat je. hehe. sling bag tu boleh dipakai dibawah tudung, tapi bag belakang tu, mcm xboleh je. wallahualam.šŸ™‚ [paham ke? xpe lah. xpenting pun~ yg pnting beg itu dibeli utk kemudahan n xlah rasa mcm kurang tutup aurat bila pkai beg.šŸ˜€ ] erm, maybe depends on tudung yg dipkai jugak kot.

wallahualam. correct me if I am wrong.šŸ™‚

One Response to “berjalan-lah ke zoo.”

  1. fairuz December 9, 2008 at 10:43 am #

    hahha. xpaham langsung!
    tu lah. msia laggggiiii lawa tau;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: