taman itu garden!

30 Nov

alhamdulillah, semalam kami semua picnic di botanica garden. girls day out~!πŸ™‚ bersama2 seniors. kak wani masakkan utk kami. kak wani ni pelajar medic, dr university of Otago. tapi skrang kak wani praktikal kat wellington hospital.πŸ™‚ smbil2 tu attend kelas kat victoria university collaboration dgn otago.πŸ™‚

those who made that day : kak wani, kak mun, kak inas, kak farah, kak nard, kak najwa, kak dhirah, kak aisyah, miminapis, syaz, anis, aju, sal, hana, ijan, nana.

kak wani mmbawa sajian yg enak~!πŸ˜‰ terima kasih. bihun, kek pisang. akak ni terer masak~!πŸ™‚

img_3298_

makan2, ada main games sket. sesi taaruf. kemudian, kitorg amik satu botol, n sorang pusing. if botol tu tunjuk kat org tu, kirenya, semua org kena sebut apa yg diorg tau tntg org yg kena tunjuk tu. hehe. mcm2.πŸ˜‰

lepas tu, kitorg ade main, kertas surat khabar yg dipijak. kena susun ikut tempat tinggal n tarikh lahir org yg memijak.. paham ke? hehe. xpelah. xpenting.πŸ˜› yg paling penting, bnda tu memerlukan komitmen n kerjasama drp semua. memula miminapis cm segan jugak dgn akak2 seniors, tapi masa main games tu jadi macam dh kenal lama je. alhamdulillah.πŸ™‚

tapi, lepas ni, xtaulah bile lagi nk jumpa akak2 ni. oh ye, mostly akak2 ni skrang bekerja. sbb time summer kan. kirenya nk tmbh kan duit poket lah.πŸ˜€ kak mun, pljr tahun ke-4 architecture. kak inas ambik ape eh? lupe plak. (haiyo~! dh la duduk sebelah je smlm. sorry kak.πŸ˜› ) kak farah, amik building science. kak nard n kak najwa ambik biotech. kak dhirah n kak aisyah, amik maths.πŸ™‚

aha. dgn kuasaNya, kami dapt jugak tgok perkahwinan orang2 disini. simple sgt~! masa tu kitorg dh duduk kat padang n picnic. then, ade org dtg bwk kerusi byk2 n susun kat tgh padang. kak wani kata, “mesti ada wedding nih..” xlama lepas tu, org rmai2 dtg. then, pengantin pun sampai. huhu. sungguh mudah kan?πŸ˜‰ tapi, xtau lah kalo before tu @ after tu diorg ade buat kenduri kendara ke kan.πŸ˜‰

img_3302_1

lepas main games, kami mmbntuk perkataan “SATU HATI”. masa tu, ade plak sorang aunty ni macam kagum kot dgn kitorg. (hehe, perasan~!) aunty tu tgok dgn agak semangat lah. pastu, ade sorang guy ni, tiru2 kitorg. maka, endah kan je lah. as long as diorg xkacau kite, kite xperlu nk takut2.πŸ˜‰ wallahualam.

img_3322_11

kemudian, kami semua pun balik ke rumah2 masing.πŸ™‚ terima kasih byk2 kak wani sbb masakkan utk kami. seriusly, miminapis xtau pun yg sbnrnya kitorg akn picnic dgn seniors. ingtkan, kitorg yg perempuan ber9 je.πŸ™‚

p/s = hari ni, kami akn ke rumah kak aisyah plak. insyaAllah. solat Maghrib berjemaah, insyaAllah, + dinner. semoga ukhuwah yg terjalin dirahmati dan diberkati olehNya. AMIN~!πŸ˜‰

————————————————————————–

tadi, baru lepas YM dgn fairuz n ain haris.then, cerita kat diorg tntg kegiatan2 kami disini.

fairuz sallehuddin (11/30/2008 11:54:44 AM): takkk aci gila!!
fairuz sallehuddin (11/30/2008 11:55:02 AM): kalau cmtu, nak g summer class jgak

Nurul Ain Haris (11/30/2008 11:55:07 AM): nnti aku balik rumah makcik pakcik aku tanye nx beli ape2 ke
miminapis (11/30/2008 11:55:15 AM): haha. jom ah.~!
Nurul Ain Haris (11/30/2008 11:55:21 AM): woi fairuz
miminapis (11/30/2008 11:55:23 AM): suh mara hntar korg cepat2
miminapis (11/30/2008 11:55:25 AM): hahaha

Nurul Ain Haris (11/30/2008 11:55:29 AM): taula bosan duk rumah
miminapis (11/30/2008 11:55:37 AM): :))
fairuz sallehuddin (11/30/2008 11:55:56 AM): mmg la
fairuz sallehuddin (11/30/2008 11:56:00 AM): bosan gila

hehe.πŸ™‚ mereka berdua ini mmg lawak. macam soalan tanye. ketok kang~! haha.πŸ˜›

————————————————————————

wallahualam. correct me if I am wrongπŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: