dinnner lah

30 Nov

tadi, miminapis, sya, aju, sal n anis ke rumah akak senior di 75 Fairlie Terrace. rumah ni didiami oleh kak aisyah, kak dhira n kak dilah.πŸ™‚ solat maghrib berjemaah + baca surah Ar-Rahman + dinner + santai2 di bilik.πŸ˜‰ antara yg hadir mlm ni ialah, kak mun, kak nard, kak wani, kak najwa, n kak inas.

saya.. terharu? kagum? berbesar hati? hehe. yg pastinya, saya suka kan ukhuwah ini. insyaAllah.πŸ™‚ cuma miminapis agak segan dgn seorang akak ni. krn ilmunya, perwatakannya, budi bicaranya. “kan best kalo dpt jadi macam akak ni. semua orang senang dgn dia. bijak pun bijak. pelajaran n agama, insyaAllah.πŸ™‚ “ tak salah utk menjadikan org yg baik itu sbgai contoh kn? dlm masa yg sama, kite cuba mengikuti caranya. selagi tidak salah di sisi agama, insyaAllah.πŸ™‚ disebabkan segan, maka miminapis mnjadi seorang yg pendiam n xberani nk ckp byk. (huhu, suddenly!)πŸ˜›

before balik tadi, kak mun ada bgi kitorg tgok satu video ni. tntg ukhuwah sesama muslimah. yg mmbawa seseorang itu mndekatkan diri kepada Yang Maha Pencipta.πŸ™‚ subhanallah. terkesan video itu di hati saya. langsung saya teringatkan sahabat2 yg dahulu kala pernah bersama2.πŸ™‚ skrang pun insyaAllah bersama, tapi xselalu berjumpa. sbb jarak. namun xmustahil dgn kekuasaanNya, kami dpt berjumpa lagi kan? perancangan Allah kan Maha Hebat. kadang2 xterfikir dek akal logik kita. subhanallah.πŸ™‚

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

4 Responses to “dinnner lah”

  1. fairuz November 30, 2008 at 12:15 pm #

    kita xsabar2 nak jumpa awk. dah planned nak buli awk ngan ain. HAHAHAH

  2. cahayadian November 30, 2008 at 5:20 pm #

    assalamualaikum ya sahabat!πŸ˜€ hehe. alhamdulillah dah selamat menetap di nz.!! kudoakan agar sahabatku seorang ini senantiasa sehat fizikal dan sihat iman, insyaALLAH:) waahaahaa!!! examku next week( lagi1 week) waahaahaa!!! hehe… All the best okie. Dun 4get to keep in touch! miss you and.. jangan lupe singgah sini biler nak balik msia! haha.. p/s: summer next year cuti tak? aku balik!!! hehe… miss ya! πŸ™‚

  3. kay2 December 1, 2008 at 7:38 am #

    Alhamdulillah…slamat juge budak ni ke NewZ…huhuhu

  4. Joseph Mikael December 2, 2008 at 12:35 am #

    Assalamualaykum wrt wbt miminapis..video flyhigh dah keluar..sila2 lah promosi di blog yang popular ni..tq.=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: