dinnner lah

30 Nov

tadi, miminapis, sya, aju, sal n anis ke rumah akak senior di 75 Fairlie Terrace. rumah ni didiami oleh kak aisyah, kak dhira n kak dilah. πŸ™‚ solat maghrib berjemaah + baca surah Ar-Rahman + dinner + santai2 di bilik. πŸ˜‰ antara yg hadir mlm ni ialah, kak mun, kak nard, kak wani, kak najwa, n kak inas.

saya.. terharu? kagum? berbesar hati? hehe. yg pastinya, saya suka kan ukhuwah ini. insyaAllah. πŸ™‚ cuma miminapis agak segan dgn seorang akak ni. krn ilmunya, perwatakannya, budi bicaranya. “kan best kalo dpt jadi macam akak ni. semua orang senang dgn dia. bijak pun bijak. pelajaran n agama, insyaAllah. πŸ™‚ “ tak salah utk menjadikan org yg baik itu sbgai contoh kn? dlm masa yg sama, kite cuba mengikuti caranya. selagi tidak salah di sisi agama, insyaAllah. πŸ™‚ disebabkan segan, maka miminapis mnjadi seorang yg pendiam n xberani nk ckp byk. (huhu, suddenly!) πŸ˜›

before balik tadi, kak mun ada bgi kitorg tgok satu video ni. tntg ukhuwah sesama muslimah. yg mmbawa seseorang itu mndekatkan diri kepada Yang Maha Pencipta. πŸ™‚ subhanallah. terkesan video itu di hati saya. langsung saya teringatkan sahabat2 yg dahulu kala pernah bersama2. πŸ™‚ skrang pun insyaAllah bersama, tapi xselalu berjumpa. sbb jarak. namun xmustahil dgn kekuasaanNya, kami dpt berjumpa lagi kan? perancangan Allah kan Maha Hebat. kadang2 xterfikir dek akal logik kita. subhanallah. πŸ™‚

wallahualam. correct me if I am wrong. πŸ™‚

Advertisements

4 Responses to “dinnner lah”

  1. fairuz November 30, 2008 at 12:15 pm #

    kita xsabar2 nak jumpa awk. dah planned nak buli awk ngan ain. HAHAHAH

  2. cahayadian November 30, 2008 at 5:20 pm #

    assalamualaikum ya sahabat! πŸ˜€ hehe. alhamdulillah dah selamat menetap di nz.!! kudoakan agar sahabatku seorang ini senantiasa sehat fizikal dan sihat iman, insyaALLAH:) waahaahaa!!! examku next week( lagi1 week) waahaahaa!!! hehe… All the best okie. Dun 4get to keep in touch! miss you and.. jangan lupe singgah sini biler nak balik msia! haha.. p/s: summer next year cuti tak? aku balik!!! hehe… miss ya! πŸ™‚

  3. kay2 December 1, 2008 at 7:38 am #

    Alhamdulillah…slamat juge budak ni ke NewZ…huhuhu

  4. Joseph Mikael December 2, 2008 at 12:35 am #

    Assalamualaykum wrt wbt miminapis..video flyhigh dah keluar..sila2 lah promosi di blog yang popular ni..tq.=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: