doa dhuha.

28 Nov

ni saya ambik drp doa selepas selesai solat sunat Dhuha.πŸ™‚

“Ya Allah, bahawasanya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikan ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu…”

Alhamdulillah, bilik miminapis disini, ada tingkap yg byk. bak kata one of my housemates, Theresa, “u r pretty much lucky coz u r in dat room. ur room has many windows. where it can easily get heated and also get cold easily.” hehe. alhamdulillah. Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hamba-hambaNya.πŸ™‚

smbil mmbaca doa tu, trpndang bukit bukau di luar rumah. rumah2 yg terletak di lereng2 bukit. subhanallah.πŸ™‚ memang terlihat “…kecantikan ialah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu..”πŸ™‚

img_3272lereng bukit 1πŸ™‚

img_3273lereng bukit 2πŸ™‚

hari ni, kami semua, insyaAllah akan ke botanica garden. berhampiran dgn cable car yg ke lambton quay. semoga segala urusan kami dipermudahkan olehNya. amin~!πŸ™‚ ini adalah hari sabtu ke2 kami di bumi Allah, wellington ini. syukur alhamdulillah.πŸ™‚

smlam miminapis, along, nana+pikah+izat+wawa, berconference. hehe~! dgn teknologi YM n webcam, dpt jugak kami bertemu. dapat tgok muke mak. suke, suke~!

pastu, YM plak dgn cik siti fairuz sallehuddin. haiiyo~! kami bercerita2, kemudian, makcik kecik itu kata miminapis ni naive~! cess..πŸ™‚ tapi oke gak.πŸ˜€

okeh, hari ni girls day out kami. semoga terlihat oleh kami dan terfikir oleh kami kebesaran dan keagunganNya, apabila berada di botanica garden itu. insyaAllah.πŸ™‚

wallahualam. correct me if I am wrong.πŸ™‚

3 Responses to “doa dhuha.”

  1. nadiahuri November 29, 2008 at 8:41 pm #

    sronoknya blik mimi…dala view lawa… hostel uni ke tu?blik kta dala xdpt source of light, view tingkap bilik org lain plak tu…huhu…

    n alhamdulillah,tuan umah dtg td,nk pasangkan line tepon.ktorg xmintak pon,tp ktorgla yg baya…tp seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa… ^.^

  2. fairuz November 30, 2008 at 12:07 am #

    hehe. naive!! haha. mimi, asal tempat awk macam hutan je?? bukan Welly kind of city gak ke??

  3. miminapis November 30, 2008 at 2:12 am #

    nadiahuri = a’ah. ni university hall. alhamdulillah lah oke kan.πŸ™‚
    hehe, nadiah pun best gak ape. view bilik org. hehe.πŸ˜€

    fairuz = bilik kita bhgian blkg. lagipun, university hall kan. depan mmg ngadap city lah. tapi, kalo awk dtg sini n tgok dr dlm bilik kita. xlah rasa macam hutan pun, sbb rumah2 kat sini kat lereng2 bukit. n bawah rumah kita ni, sbnrnya byk je lagi rumah, cuma kite je lah xtgkap gmbr.πŸ˜› [haha, nak menang jugak. nak menang jugak. ]πŸ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: