silelah terbang wahai 14 bersaudara :)

15 Nov

semalam saya dan 13 lagi sahabat2 yang akan ke wellington, pergi ke pejabat MARA.

kami sudah pun mndapat sebahagian elaun kami, drp MARA.πŸ˜‰

sangat terhutang budi, kpd MARA. kerana sudi menaja kami.πŸ™‚ alhamdulillah. sungguh Allah itu Maha Pemurah.

amanat drp 3 orang pegawai MARA semalam. (Dr. Umi, Cik Haslinda dan Pn. Noor Ayusliza)

“…kamu kena belajar betul2. time belajar, belajar. time enjoy, enjoy. tapi kena ingat, tujuan kamu yg asal, ialah utk belajar.”

“ni pertanyaan drp ________ (lupe, sape ntah nama~πŸ˜€ ) beliau suruh saya sampaikan kpd kamu semua. “adakah anda betul2 mahu menolong Melayu? betul2 nak menolong anak bangsa?” [tetiba miminapis teringat masa b+N. hehe~ *fikir jap* kenapa Melayu je? oho~ rupa2 nya, kami kan tajaan MARA. MARA kan mnjaga hak bumiputera. baik2~!]”

“..kamu ikhlas tak nak menjdai guru2 di MRSM?.”

“..kamu kena ingat, ni bukan duit kami bertiga, tapi duit rakyat..”

“..ada 3 golongan guru. pertama, guru yg ________(rahsia kami~!πŸ˜‰ ), kedua, guru yg sederhana, ketiga, guru yg hebat. jadi kami nak jadi yg mana?..”

“..kamu2 kan dulu pernah jugak komplen, “cikgu ni xbest, nak cikgu yang itu.”.. “kenapa kelas kitorg dpt cikgu ni, nak cikgu lain.”.. kamu nak ke anak2 murid kamu kata mcm tu nanti?. “

agak serius eh kata2 drp pegawai2 ini? hehe, sbnrnya mereka menympaikan amanat2 ini dgn penuh berjenaka..πŸ˜€ amanat2 yg insyaAllah, akan kami pahatkan dlm diri.πŸ™‚

haaa…byk lagi, tapi xtertulis. overall, mmbuatkan saya terfikir itu dan ini. “hoi mimi!! niat betul2 sket eh~! Allah dah bagi kau rezeki di jalan ini, maka terimalah seadanya. *sambil teringat surah al-baqarah, ayat 286*”πŸ˜€

*kpd rakan2 yg akn berangkat ke new zealand juge~!*πŸ™‚

xboleh bawak foods lah, rakan2πŸ™‚ Pn. Noor Ayusliza kata, kat airport Mlysia, insyaAllah kite lepas. tapi bila kat airport Auckland, mmg akan tersangkut. You’ve to pay @ throw it~!!

-beli soket yg NZ style. *kite xdpt nk tunjuk kan kat sini cmne rupenya, tapi Mr. Micheal kata, any electrical shops kat malaysia, ada jual.* wallahualam.πŸ™‚ *kite pun baru nak beli hari ni, insyaAllah.*πŸ™‚

-ape lagi? beli blazzer hitam@blue black + blaus putih + sneaker. ni pakaian formal yg Pn. Noor Ayusliza ckp. sbb nnti senang org2 dr U, nak recognize kita. pakai sneaker, jgn high heel sbb kami kan transit di auckland ,before terus ke wellington. so, kena berlari ke bangunan sebelah. herkk~! berlari??? berlari dgn blazzer? can’t imagine. tapi xdelah smpai berlari kot kan? berjalan dgn pntas je kot.πŸ˜›

-Pn. Noor Ayusliza kata lagi, beli beg yg kain tu. jgn beli beg yg plastik tu. bukan la plastik pun. tapi jenis yg keras tu. (paham tidak?. hehe~) sbb beg yg mcm tu pun dh 8kg, maka kita ada ruang 12kg je lagi utk baju. tapi kalo beg yg kain tu, ringan sket.πŸ˜€

————————————————————————————

jadual penerbangan kami.πŸ™‚

tarikh : 17hb November 2008. isnin.

waktu : 9.30 pm. di kaunter L. KLIA.

sektor : malaysia – auckland (9.30pm – 12.50tengah hari)

auckland – wellington (3.00petang – 4.00petang)

:::miminapis, maskidah, hana, anis, syaz, aju, saleha, ijan, nana, hazim, haziq, naim, jiji, iqbal:::

doakan kami ye~! semoga selamat semuanya. diberkati dan dirahmati olehNya. insyaAllah.πŸ™‚

wallahualam.πŸ™‚

11 Responses to “silelah terbang wahai 14 bersaudara :)”

  1. natasha November 15, 2008 at 2:08 am #

    *senyum*

    selamat pergi ya kalian..

  2. miminapis November 15, 2008 at 2:10 am #

    terima kasihπŸ™‚

    kamu juga.
    selamat berangkat ke tanah suci mekah ye~!πŸ˜‰

  3. shahira November 15, 2008 at 2:39 am #

    have a save journey.

    *hugs*

  4. SF November 15, 2008 at 2:46 am #

    safe journeying !!

    mg ALLAH pmudahkan sgl urusan akak…πŸ™‚

    Verily, with every difficulty there is relief. (94:6)

    tata..~~

  5. kaamyl November 15, 2008 at 7:17 am #

    salam mimi dear,
    siiru ‘alaa barakatillah!
    moga selamat berangkat dan selamat sampai..ameen2~!
    dlm flight nnt jgn lupe doa byk2, utk diri sndiri dan kami2 juga..hihi..sesungguhnya doa musafir tu sangatla mujarab..insyaAllah
    take care tau..& do keep in touch! =)

  6. Ezati November 15, 2008 at 8:03 am #

    selamat berangkat mimi…

  7. miminapis November 15, 2008 at 9:54 pm #

    shahira = thanks so much my dear cokie~! hehe.πŸ˜› bile nak bagi hadiah dr US?

    SF = aminn~!! doakan utk kemudahan n kesenangan bersama. insyaAllah.πŸ˜‰

    kaamyl = insyaAllah. aminn~!!πŸ˜‰

    Ezati = terima kaseh, zatiπŸ™‚

  8. intan nadia November 16, 2008 at 8:10 am #

    OMG,esok!!!!!!!!!!!!!!!!

    akak pula yang rasa berdebar kamu nak pergi nih…
    jaga diri bebaik ye mimi,jangan rasa takut untuk menghadapi cabaran di luar sana.akak yakin dengan kamu,perhebatkan internal strength tu ok?haihhh,risau pulak..

    soriii,lama kita t kontek😦

  9. miminapis November 16, 2008 at 2:26 pm #

    hehe..πŸ™‚

    tu lah kak, saya pun berdebar jugak nih.
    akak doakan kami ye.πŸ˜‰

    xpe2, saya tgok status akak kat YM tu mcm selalu bz je kan. mklumlah dh final year.πŸ˜‰

  10. pulasari November 22, 2008 at 11:46 am #

    salam 3laik

    selamat blajar kat sna ^__^

  11. baizura89 November 24, 2008 at 5:36 am #

    kak mimi, congrats!!! selamat terbang ya!πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: