memori silam. =)

11 Nov

hari ni saya ada berbalas komen dgn syikin shamsuddin, husna tajri n sarah fadzil. kesemua mereka ni ialah warga vivacious. 2nd batch SESERI, merangkap batch ku yang terchenta.πŸ™‚

syikin shamsudin; classmate ku masa 4 Dorisia n 5 Cattleya.πŸ™‚

husna tajri; kitorg xpenah sama kelas. hehe~ tapi, husna ialah prefectmate ku. (hehe, wujud ke word ni? suka hati la..πŸ˜€ ) tapi, husna ega (biro egalitarian), saya pula biro religi. tapi, prefect juge~πŸ™‚

sarah fadzil; classmate ku masa 4 Dorisia. loghat kedah yg tak leh nak tinggal.πŸ˜›

saya rindu mereka2 lah. vivacious itu.😦 bile lagi ye kami semua nak jumpa? moga Allah mengizinkan kami utk berjumpa kelak. walaupun ada gado2 sket2 dulu. tak lah gado pun, bese lah tu kan. tatkala umur remaja kian meningkat. kalau dulu, miminapis geram jugak, tapi now ni, dah xrasa apa2 pun. malah, saya makin sayang lah mereka.πŸ™‚ lillahi Ta’ala. subhanallah.πŸ™‚

saya tetiba teringat lagu SESERI. sungguh signifikan~!

kamilah puteri harapan bangsa, pewaris serikandi negara, bersama cipta satu impian, masa depan yg gemilang.-jgn marah krn wrna font ini. krn sekolah kami mmg basic nye pink n purple.πŸ˜› –

hoho~ bersemangat!! maka, para vivacious. marilah kita menuntut ilmu sebaik mungkin. kite kan pewaris serikandi negara. dismping tu, smbil2 menuntut ilmuNya Yang Maha Luas, semoga bertambah keimanan n ketakwaan kita kepadaNya. insyaAllah. bersama2 kita ingat-mengingati ye. saya ini kadang2 lupe jugak. haih.😐

hoo~ rindu pada classmates ku. 5 Cattleya. sayang sangat sangat lah kat korang. saya selalu menjenguk friendster mereka2. (sbb sekarang cuti kan, nnti bila dh start blajar, wallahualam. first things first. insyaAllah) tapi, xtahu nk bagi komen ape. maka, lihat sahaja perkembangan mereka. hehe~ baik dari segi perkembangan badan + semasa. [haha~πŸ˜› ] -perkataan ‘gemuk’ perlu ditapis, krn sensitif. heheπŸ˜› –

dibwah ini pelan kelas kami dahulu. tahun 2005.πŸ™‚

pelan5calhamdulillah, saya masih ingat. (smbil bertanyakan kpd mira~) actually, agak konfius kedudukan aifaa n dayah. hehe~ hope betul.πŸ˜›

warna tu mewakili rumah masing2 ye. oho~ nmpak nya epidendrium mendahului la dalam 5Cattleya ini. hehe~ cik puan brassi, dendro n onci, jgn marah ye. πŸ˜›

di pintu masuk kelas kami tu, dimana miminapis dan mira yg mnjadi penymbut tetamu, selalu lah terbit nya wajah si syud peng peng quoc dang dang. (haha~ mira yg bagi nick name ni. ade dlm buku teks form 4@5. rujuk balik ye~) syud dari kelas bersebelahan, suke sgt menjenguk kami. especially time prep. tak pon, kalo die nk g tandas ke kan. maka, kalau masa tu miminapis n mira tgh seronok me‘landing’ kepala di atas meja, syud pun mula lah menampar meja. huh! berdesing. [haha~]πŸ™‚

waktu kimia, kelas puan foo. sangat best~! sila buka mata terang2~!! (seriusly, saya sedang tergelak tatkala ini. mengenangkan sahabat2 yg selalu ditegur oleh puan Foo, krn mata yg tertutup. hehe~)

diana = kau tak aci. kau tido puan Foo tak nampak pun.

mimi = haha. lex ar. strategi~!

marzaila selalu kena tegur sbb tido. sleeping beauty~!! hoho~ tapi, cikgu2 tak risau sgt, sbb mar ni kalo tido pun, result exam power gak. jadi, bile die tido dlm kelas, kami xkesah. tapi, puan Foo, kesah!! haha.

kami ada segi4 bermuda. ahlinya : miminapis, mira, ada, ain zubed. kegiatan2 : seludup makanan kat kelas time prep. walaupun kesemua kami adalah pengawas~ penyumbang utama, ada n ain zubed. biskut gula~!!! i like it sooooo much. hehe, actually bukan seludup pun. cikgu bagi je makan dlm kelas. esp bila rasa mngntuk sgt. maka, macam xsalah je bwk mknan dlm kelas, jadi kami tidak lah dikatakan pengawas yg tak bertanggungjwab ye~!. kami sedaya upaya melakukan tugas kami sbgai pengawas. insyaAllah. (eh, tugas pengawas kan mnjaga kebajikan pelajar juga. maka sbb tu ada n ain zubed bawak makanan utk kelas. haha~) jiran terdekat kami ialah diana, si timbalan ketua pengawas. kami ini baik tau. hulur2 jugak pada jiran.πŸ˜› diana pun selalu menghulurkan kami gula2 dan kismis. sun maid yg besar gabak tu~!alhamdulillah, ade jugak rezeki.πŸ™‚

sue n intan yg duduk dihujung kelas sgt lah pendiam nya. tapi kalo diajak berborak, rancak jugak. tapi, most of the time, mereka diam sahaja.πŸ™‚ syaa n haizum pun lebih kurang lah. mungkin sbb diorg duduk depan meja cikgu kan. maka mereka pun jadi diam. hehe~ tapi sbnrnya mereka ni mmg budak2 baik. tapi, syaa la kot, bising sket. sbb dia ceti kelas. haiyo~ tolonglah mintak duit masa kami lepas pulang bermalam. sbb takut duit tu abes dilaburkan di koperasi sekolah. maka, nnti, kami tidak dpt nk byr duit kelas. heheπŸ˜›

hani plak selalu geng ngan dian. selalunye prep mereka lesap. missing in action~! hehe. tapi, xkesah la, asalkan mereka belajar, itu pun sudah cukup kan.πŸ˜‰ ain debab n syikin plak, suke sgt trgelak. xtau kenapa. syikin samsudin ketua kelas kami. ain debab (actually taklah debab pun, sbb dia suke character ‘debab’ dlm kampung boy tu. hehe~) -oh, pagi2 Isnin- “memek, jadi MC, please”..”baik~!”

aifaa, fira n dayah. mereka 1dorm. epidendrium 3. maka, mereka agak rancak di dlm kelas. byk bnda nk ckp kot. haha~ ye ye je. hasnira plak, si brassi yg suke meng‘conquer’ surat khabar. kalo nk baca paper, silelah kutip di meja beliau.πŸ˜› nadiah plak, penolong ketua kelas kami. sangat berkaliber. agak takut jugak bila dia marah. hehe~Β  zie pun lebih kurang la. muka agak garang, tapi hati baik~!πŸ™‚

farahud n zaehan, makcik pengawas dri brassi. farahud ni nak kata pndiam xla. bising pun xla. average la. macam saya~ hehe. tapi, zaehan mmg bising. haha~ plus, zaehan ni mmg seorang yg kreatif. saya simpan lagi kad hari lahir yg dia bagi. bukan lah kad kot. tapi sumthing jugak la mng‘wish‘ selamat hari lahir ke-17. (sayanglah kau, zaehan~!πŸ™‚ ). syikin hassan plak seorang yg sgt aktif. bola tmpar + bola baling. selalu gak xdtg kelas sbb ade competition, tapi result mantap~! alhamdulillah. tabik ah ke mung.πŸ˜›

sinat n liyana. sinat ni rajin bangat~!! nota ringkas penuh buku n meja. pen warna warni mmg byk sangat. strategi yg bagus tu. terer sejarah sinat ni, kan? liyana pun lebih kurang sama. ni semua muka2 rajin time prep. diana plak agak kerap melesap time prep. pegi GAS @ join study group kat sana. patut lah terer. alhamdulillah.πŸ™‚

saya n mira. haha~ kami byk kegiatan. xleh cerita kat sini, biar kami yg simpan berdua. plus, kegiatan2 yg turut di‘join’ oleh diana. πŸ˜›

kim. wan norhakimah. si dendro yg juga xbyk ckp. tapi bila dgn geng2 dia (budak2 dendro~) boleh tahan la.πŸ˜› fat plak, si dendro dri penang. loghat tak pernahnya tinggal. panggil fat sebab nama die siti fatimah. nak kata die gemuk, mmg xkan lah. sbb org nya tinggi kurus.πŸ™‚

itu lah saje tntg kelas kami pada tahun 2005 dulu. byk kenangan manis & gembira. mmg tak tertulis. semoga Allah sentiasa memelihara perhubungan antara kami2 ini.πŸ™‚

p/s = saya nak menulis kerana saya selalu teringatkan mereka. vivacious ku yg dichentai dan dirindhui. kamu, semua, semoga kelak kita dpt berjumpa semula ye.πŸ˜€ subhanallah.

wallahualam.πŸ™‚

7 Responses to “memori silam. =)”

  1. husnatajri November 12, 2008 at 6:01 am #

    kuat sungguh igtn kamu~huhu
    aku pon rindu seseri jgk..rindu zmn dl2

  2. FazMIra Epidendrium December 19, 2008 at 5:32 am #

    adoiii camane leh trlepas tajuk nie.. erm..11 nov. mgkn mase tu sy agak sibuk dgn exam kot.. kurang mengon9kan diri.. termiss lak 1 tajuk yg best.. ahahahahaa.. “segiempat bermuda” =)

  3. diana kah??? ;) December 19, 2008 at 12:40 pm #

    eleh. jeles i tak termasok dalam segiempat bermuda tu!!! haha.. tak pe… lawak ar… study kat gas…ngantok jugak woo.. kalau kat class dgn korang at least tak tidor. haha… mira ske attack aku dulu2.. “hah! tersenggok senggok!!!” haha.. diriku ini tak terer langsong. seriously. tidaaakkk.. malas aje taw… (wah.. nak nangiss… :)) hrm.. cattleyans yang comel… meow!

  4. FazMIra Epidendrium December 19, 2008 at 2:43 pm #

    ahahaa.. campaklah diana kt mane pon.. kalo bkk buku je mst die tido.. tapi tgk result arr… kalo ader 20, mst dier sapu gak A++.. ahahahaa.. act ak ade gakla terpikir nk jemput kau msok geng segiempat bermuda tapi nnt xsedap lak name tu jadi segi lima.. hwawahahaha.. sbb segi lima dh jadi pentagonπŸ™‚
    “selalu lah terbit nya wajah si syud peng peng quoc dang dang. (haha~ mira yg bagi nick name ni. ade dlm buku teks form 4@5. rujuk balik ye~) syud dari kelas bersebelahan, suke sgt menjenguk kami.
    —– taw tak perasaan ak mase tu mmg hot laa. dlm ati tepikir kalolah syud ni kecik cm ibu jari dah lame ak msukkn dlm botol air pastu ltk ats meja.. biar die tgk ak tido spnjg mase prep… ahhahaahahahaaa..hurmm sory syud!!! (kalaula syud bace comment ak nie mengamuk dier)… saaayaannng syud…cattleyans…syamimi..diana…ada..ain..syikin….mmuaahhh love u all

  5. marzaila August 22, 2009 at 12:06 pm #

    hmm..saje2 ak taip name ak kt google…tetibe nmpak post nih..
    hehe..ingat lg ye korang kt aku yg suke tidoq nih..
    haha…memang la ak rindu mase 5c dlu…
    teringt pn.foo…rindunye aku kat die..

  6. ainz January 12, 2010 at 1:12 am #

    salam
    nur syamimi napis~
    *sob3*
    wlpn da sangat lama entry ni, aku sgt sukakannya!
    bila ko tulis pasal semua ni, aku sangat2 rindu kelas, dorm dan sekolah kita tau!πŸ™‚
    terima kasih sgt3
    terima kasih Allah sebab pertemukan aku dengan korang. T_T
    sedih dalam bahagia.. cecece .. hehe~

  7. marzaila October 23, 2010 at 8:47 am #

    mimi, aku share kt fb ye..sgt menarik entri yg nih…bape kali bace pun x jemu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: