visa kami~

10 Nov

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

alhamdulillah, syukur ke hadrat Nya.πŸ™‚

doaku (kami~) telah dijawab olehNya.

last week, hanya 6org sahaja yg baru di‘approved’ visa nya.

hari ni, kesemua daripada kami yg ke wellington, telah di‘approved’ kan visa.

sungguh Maha Pemurah Tuhan ku.πŸ™‚

seriusly, sebenarnya miminapis takut jugak before ni. ye lah, mana tak nya. masa kat kolej, kami asyik dimomokkan dgnΒ  “weh, susah nak lepas imegresen New Zealand. complicated~! semua kena cukup. kalau kurang zat besi pun dah takleh lepas.” hoho~ gerun seyh!πŸ™‚

maka, before buat medical check up ari tu. ayah ada belikan miminapis multivitamin. actually, multivitamin ni mmg ayah suruh miminapis makan since kat SESERI lagi. tapi, saya ini lah. asyik on off, on off je. ari tu ayah pantau jugak.

ayah = mimi, dah makan multivitamin ke belum?

mimi = haa..kejap. lepas ni kite makan.

(sungguh liat~)πŸ˜€

then, masa dapat result medical check up ari tu. sedih jugak sbnrnya. tapi sikit je lah.πŸ˜€ satu masalah tu mmg miminapis dah tahu, since masuk SESERI lagi. maka, saya sudah boleh terima. tapi, kali ni, ada sedikit lagi masalah. masa tu memang miminapis tawakkal saje. hantar result kat selset, then terus pegi BTN.

sehari2, doa dipanjatkan keatasNya. semoga segala urusan kami dipermudahkan. semoga proses kami untuk menuntut ilmuNya Yang Maha Luas itu dirahmati dan diberkati olehNya.πŸ™‚

alhamdulillah. tadi, miminapis telefon selset. tanya tentang visa. maka, dgn kehendakNya, jawapannya positif trhadap visa kami. alhamdulillah.πŸ™‚ miminapis terus telefon ayah utk informkan.

mimi = ayah, visa kite dah lulus dah.πŸ™‚

ayah = oo, yeh? alhamdulillah. baguslah. nnti kalau ada apa2 tak cukup bagitau ayah tau.

mimi = baik~!

terima kasih ayah. (walaupun angah agak susah nk telan multivitamin yg sebijik tu~)

terima kasih mak. (sbb jaga diet kite~)

terima kasih along. (sbb kau banyak membantu. ke hulu ke hilir. + doakan)

along = aku selalu doakan kau. kau tu je xpernah nak doakan aku.

mimi = haha~

wallahualam.πŸ™‚

10 Responses to “visa kami~”

  1. firdaus rahim November 10, 2008 at 7:58 am #

    good2. boleh lah tengok2 cam mana government baru NZ lepas election ni…

  2. miminapis November 10, 2008 at 8:08 am #

    insyaAllah.
    semoga kebajikan kami terjaga di sana nanti.
    aminn~!πŸ™‚

  3. natasha November 10, 2008 at 9:31 am #

    alhamduliLlah ala kulli hal. selamat jalan mimi~ pergi belajar B.Sc (Hons.) ya! dan belajar benda lain juga..

  4. miminapis November 10, 2008 at 10:56 am #

    baik~!
    doakan flight kami 15november ini ye.

    (supposedly 15novmber. tapi takut delay plak.~)

  5. a.l.o.n.g November 11, 2008 at 5:19 am #

    Alhamdulillah syukur nikmat kepada Tuhan yang memberi rahmat,oooo~~

    yer,same2…ak sentiasa doakan yg terbaik utk adik2 ak tapi adik2 ak je x penah nk doa utk ak,kekekeke! xperla, along kan independent..hanya ak & Allah yg tau..

  6. shahira November 11, 2008 at 6:22 am #

    kak liyana. eh ke kak liana? confuse dah lah. rindu lah. rindu adik kak liyana/liana jugak.
    hahahaha.

    mati aku kena mrh dgn kakak kau mi sbb slh eja nama.

    ampun2.huhu

  7. miminapis November 11, 2008 at 6:44 am #

    huhu. xde nye die nak marah.

    salah menyalah ejaan nama ni, biasalah kanπŸ˜‰

    herk~! tetiba teringat masa kat TKS dulu.
    nama kamulah yg payah nk disebut dan dieja.
    kena g training dulu. hehe.πŸ˜›

  8. a.l.o.n.g November 11, 2008 at 12:33 pm #

    wut ever la miss shahira oii, as long as da meaning tak lari kan..huhu

  9. fairuz November 12, 2008 at 3:31 pm #

    wahhh..awak punya entry ni buat kita takut pulakkk..

  10. miminapis November 12, 2008 at 8:17 pm #

    herk~! insyaAllah takde pa pe sgt kot fairuz.
    fairuz kan sihat walafiat.πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: