hasil drp berYM.. =)

29 Oct

ini sengaja mahu berkongsi.

2hari lepas miminapis ada berYM dgn seorang akak fasi masa kem WOW lepas. kak yanti hashim. pelajar perubatan di Ireland, tahun ke-4. kak yanti belajar di national university of Galway. [tiba2 mahu menjaringkan. kak yanti ialah senior kak intan nadia di SCIPP, dan juga batchmate kak aimi rahayu di KMB.. jaringan yg bagus.🙂 ] kak yanti banyak jugak bagi kata2 semangat kat miminapis before ni. tambah2 bila sekarang ni menunggu masa je utk ke negara kiwi itu.🙂 semoga Allah permudahkan segala urusan kami, aminn~!

salam mimi..tgh buat ape..x blh ckp lama..ada hal skit..akak nk share kata2 imam ghazali dgn awk,,”ukhwah itu indah, keindahan ukhwah itu bukanlah terletak pada manisnya kata2 di bibir, bukan pula terletak pada pertemuan di mata..tp ukhwah itu adalah ingatan seseorng pada sahabatnya di dlmnya walaupun berjauhan..‘al ghazali

miminapis ada juga cerita pd kak yanti tntg itu ini. (berkaitan dgn ukhuwah jugak lah~) kdang2 bila berjauhan dgn kawan2 kita, kita mesti teringatkan diorang. especially masa zaman sekolah dulu. di SAINS seri puteri itu~!!!😀 sekarang ni dah 3tahun meninggalkan alam SESERI. sangatlah merindui mereka. tapi bila jumpa face to face, kita xtau pun nk ckp ape. kenapa ntah? segan ke? malu ke? [macam mustahil je, sbb kitorg semua perempuan je pun.~]

then jwpn kak yanti simple je,

“yang paling penting sebenarnya ialah kejujuran kita dlm persahabatan. yg pnting hati…insyaallah..mmg x semua org yg Allah ciptakan dgn kebolehan berkata2 byk..tp Allah kurniakan mereka dgn kelebihan lain yg jauh lebih bermakna”

-maaf lah, ayat2 di atas ada yg telah dipotong spnjang perbualan kami di YM. krn saya segan utk meletakkannya disini, biarlah ianya tersimpan di dalam ‘message archive’ ku~😛 –


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

jadi, apakah kesimpulannya?

kesimpulan yg miminapis boleh buat ialah…

-dlm menjalinkan persahabatan, tak semestinya kita kena bagi mereka sesuatu sbgai tanda kita menghargai persahabatan dgn mereka. (tapi sekali sekala kalau ada rezeki lebih, apa salah nya memberi kan?😉 )

-ingatan kita kpd sahabat adalah yg paling penting. bukan hanya diucap kan di mulut sahaja. bukan sahaja ditulis di‘comment’ di friendster..(oke, saya selalu buat ini~!) malah, apabila kita mendoakan sahabat2 kita, insyaAllah doa yg baik akn diperkenankan olehNya. jadi, marilah kita berdoa utk kebaikan dan kesejahteraan bersama.🙂 (juga salinglah ingat mengingatkan ye~! saya sentiasa memerlukan peringatan.)🙂 [oh, tiba2 mahu bercerita, dulu, masa saya berSMS dgn dianaismail, saya ada kata, “doakan utk exam aku nanti eh.” then dianaismail balas, “aku sentiasa doakan kawan2 aku.” ayat2 diana tu benar2 menyedarkan miminapis. untuk vivacious0405, korang mesti tahu dianaismail si TKP, ini bagaimana orang nya kan? masa tu, dalam hati miminapis ckp, “oh, diana ni selalu doakan kawan2 dia, patutlah Allah murahkan rezeki dia.” jadi, bermula drp itu, miminapis turut mendoakan sahabat2 yg lain. terima kasih diatas pengajaran ini wahai diana.😛 ]

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

ini sahaja dulu yg mahu dikongsikan. terima kasih kak yanti.🙂 kak yanti pun ada bagi homework kat miminapis. kak yanti suruh tengok cerita ‘kun fayakun’ kat youtube. miminapis dh tengok dah. anyone mahu tengok? silalah search di youtube.🙂

wallahualam. correct me if I am wrong.🙂



4 Responses to “hasil drp berYM.. =)”

  1. natasha October 29, 2008 at 9:51 am #

    haha. ingatkan hasil berYM dengan saya.

    tapi itu, memang x wajar letak kat sini pun. huahaha.

  2. miminapis October 29, 2008 at 10:06 am #

    oh yg itu.
    hehe~

    macam xbersedia lagi je nk letak kat blog.

    insyaAllah nnti ye. =)
    6 tahun lagi ke kan.
    wallahualam.

    sesungguhnya kita merancang je, Allah juga yg menentukan. =)

    tapi berYM dgn kamu tntg itu pun bagus juga.
    at least saya tahu apa yg tak terfikir oleh saya selama ini. =p

  3. natasha October 29, 2008 at 10:43 am #

    6 atau 7, kan?

    kira bolehlah ye. saya mulakan misi antara benua. hueh.

    alhamduliLlah.

  4. SF November 15, 2008 at 2:42 am #

    i love this entry ~~ ^-^

    ukhwah fillah…bertemu tak jemu,berpisah tak gelisah ~~

    biarpOn x mampu bkata-kata waktu bjumpa,tp ada rasa yg sukar dluahkan…maybe tkejut kOt waktu jumpa kwn2 lama,then,jd blurr…kui3

    teringat satu lirik lagu —>

    ~~ bicara kita adalah bicara sufi,tanpa suara dan kata-kata…krn phubung kita adalah suara hati,btemu berpisah kerana ALLAH *-* ~~

    hee ~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: