selamat hari lahir dianaismail! :)

7 Oct

hari ini birthday diana yg ke-20~!!πŸ™‚πŸ™‚

sayang sangatlah kat kamu wahai diana.~! ukhuwah fillah ye.πŸ™‚

semalam miminapis berSMS dgn fazmira, mahu mengajak mira bersama2 puasa 6hari di bulan syawal ini. kemudian, mira gtau,

“time kasih ingtkan.. Bsok kte pose sesama =) bsok bfday diana. Rase cm nk baling tepung kt muka die. Camne ha? Hehe.. Ko ble berangkat mimi?”

tapi masa miminapis receive msg mira ni, saya sudah terlebih dahulu tido. jadi pagi tadi, bangun tido, baru terbaca SMS mira tu.

baling tepung? yeahh! ini lah kegiatan kami di SESERI dulu.πŸ˜› tapi kena hati2 jugak, takut kang warden perasan. haha~ [yelah, saya ni xbaik sangat walaupun dulu jadi prefect di SESERI. hee~]

wahh~! saya sangat sedih. isk isk isk. xtahu kenapa. mungkin sbb kamu jauh di mata kot diana. kalo kamu di INTEC dulu, paling kurang kite dpt berSMS kan?πŸ™‚ [hee~tapi kalo dekat, gaduh2 plak mcm kat SESERI dulu.. haha~okeh, xmahu ingat yg lepas, sebab sangat lawak..] semoga kamu sihat di bumi Eire itu. bersama warga Irish. heeπŸ™‚

alhamdulillah, mira telah memberi saya nombor telefon kamu di Ireland itu. xkesah la, 50sen/SMS pun 50sen la, asalkan dpt memulakan bicara dgn kamu. (itu yg pertama since kamu fly ke sana kan?) walaupun ade frenster, tapi sbnrnya miminapis xsuke sgt berhubung dgn rakan2 melalui frenster, sbb xrasa rapat. tapi xlah semua org kot. cuma kawan2 yg dekat dgn saya saje. tapi utk certain org, saya suke berhubung melalui frenster sahaja. hee~ jadi, bile dh dpt nombor telefon kamu, saya sgt gembira!πŸ™‚

semoga Allah merahmati kamu di bumi Eire itu yeπŸ™‚ dipanjangkan umur n makin bertambah rezeki kamu. juga saya mendoakan agar iman dan ketakwaan kita bersama semakin bertambah, tambahan pula apabila kamu sudah berada di negara orang itu. semoga ilmu2 Nya yg kita tuntut akn mmbuatkan diri kita lebih kerdil utk menapak di bumiNya ini. insyaAllah.πŸ™‚

kamu tahu? tadi saya ke page kamu di frenster itu, utk meng‘wish’.. hehe~ kemudian, saya buat true friend test tu. haha~ saya sangat gembira, sbb markah saya lebih tinggi drp fazmira.πŸ˜› [haha~ bajet la plak.] tapi ada soalan2 yg mengelirukan, sekaligus membuatkan saya xberpuas hati. huhu~ boleh plak kan?

Question #1

my fav colour=)
pink and brown
light cream and smooth pink
funky orange and cool purple
simple white

(soalan pertama ini mmg saya arif~! haha. kerana saya juga seperti kamu..πŸ˜‰ )


Question #2

my hometown
the historical city
the lion city
the dragon city
all the above

(haaaa…. ni la soalannya!!! kamu tahu, saya salah soalan ini!!!!! saya tahu kamu baru dapat kerakyatan Malaysia.. hee~ soalan ini mengelirukan.. [ceeee~ dh salah marah2 plak kan.πŸ˜› ]


Question #3

my toknyeh hehe…;)
suha
haifa
doda
none of the above

(ini kurasa sahabat2 mu di INTEC kan? hee~)

Question #4

my heroes
M and Naz
taka and zizou
zizou and all E
too much to write… haha..

(oo..ku ingat naim n naz sahaja.. rupa2nya ada lagi.. siapakah? haha~ )


Question #5

first school
mgs
seseri
svps
taska

(diana, kamu xmasuk taska eh kat singapore dulu? hee~ walaubagaimanapun saya betul soalan ini)


Question #6

nothing to do with me…
zealous
totance
mimirazdi
cool&rock

(ni ape? cool&rock eh? haha.. ko kan rock! EPIDENDRIUM RAWK~!!πŸ˜› )


Question #7

fav number
17
7
5
10
(dsebabkan kamu dpt straight A’S SPM dulu, jadi saya pun letak la 10, tapi salah rupenye. hee~ )


Question #8

memek’s from
bahau
kelantan
johor
pahang

(haha~! kamu tahu? saya suke gile soalan ni. tutup mata je boleh jawab dah.πŸ˜› )


Question #9

my hobby
laugh
cry
eat
talk
(ni pun xpuas ati gak. kan kamu dapat title “queen of bubbling” masa form4 dulu. hee~ betol ke eja tu?πŸ™‚ tapi, ‘cry’ pun betul gak kan? laugh tu lagi la. haha~ eat xleh, sbb kamu kena diet!!πŸ˜› )


Question #10

famous for
chattttterbox
silence
everything
nothing at all!

(saya salah juga yg ini! silence kah? hee~)


Question #11

life’s…
fun
short
wakakaaa
aha!

(hee~ betol2!)


Question #12

fav flowers
roses
orchids
daisies
lilies

(huhu~ ku juga!!)


Question #13

kelantanese ones i noe
haifa
suha
hafiz hashim
all the above

(xhabes2 dgn hafiz hashim..hehe.. tapi saya betul soalan ini. hee~)


Question #14

i think u’re
cool
frank
so rajin…πŸ˜‰
boring right now.. haha

(hee~ memang!)


Question #15

milo group is the…
one i’m MISSING now;(
famous group
has fab members
what???

(grup piring terbang ke? hee~)


Question #16

like drinking
iced lemon tea
iced choc
hot tea
sky juice… (wahaahaa.. bagusnye)

(haha~ teringat ku dgn memori ini. kamu membawa sekarton air kotak lemon tea ke asrama.)


Question #17

fav scene
sea
kampong
sky
parks

(saya salah!)


Question #18

fav songs
mawi
sami yusuf
ct nurhaliza
dianaπŸ˜€

(hee~ suke2)


Question #19

no of sisters
3
2
1
none
(ku mmg arif yg ini!)


Question #20

my target
improve every single day n b a better person
fun fun fun
think talk, think again
be the bestest

(hee~ aminn! saya juga mahu begitu)

e-comment2u

~wallahualam.correct me if I am wrongπŸ™‚ ~

3 Responses to “selamat hari lahir dianaismail! :)”

  1. cahayadian November 30, 2008 at 9:25 pm #

    waahaahaa.. i’m always late in writing comments.. seriously diri ini paling suke entry ini. kenape ek?? sebab.. sebaab.. sebak terharu la bace nih. serious nih.. rindunyeee kat korang. sangat2 rindu dah nih.. nih dah homesick nihhhhhhh… uwaAAAAAAAAAAAAAAA!!! hehehe.. ( bleh gelak plakk) jangan la dilupakan daku yang kecil dan kerdil nih erk. huhuh.. sini takdok memek atau mira atau alin dah… ade Milano mickey, Myra Kelly dan Ashley ye le. (hwa3) heehhehehehe. anyway.. miss U all la!!!πŸ˜€

  2. azlin October 29, 2009 at 9:57 pm #

    miminapis..kamoo syg diana sorg…????????????????o..xcntct sy ea…kejam2…

    • miminapis October 29, 2009 at 10:05 pm #

      herk~!!!! sayang kamu jugak la. lin ged~! heh. masih ingat dgn gelaran tu?πŸ˜›
      selamat hari lahir kat kamu lah, azlin!πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: