marilah beraya, tambah duit raya~!

5 Oct

hari ni raya ke-5.

di kawasan perumahan ini, cuma keluarga kami dan keluarga doktor Azlan sahaja yg the only Islam n Melayu. huhu~ the rest is Chinese. jadi kehangatan Hari Raya dah rasa hambar. huk huk~!😦

Dr. Azlan ada buat open house ari ni. tapi kami xpergi. hehe~ hujan ler. rumah kami bukan pada deretan yg sama. di jalan tasik 1/3 ni, hanya keluarga encik napis yg Muslim. manakala rumah Dr. Azlan di jalan tasik 1/4. macam last year, kami pergi ke rumah beliau dgn menaiki kereta. walaupun sesungguhnya jarak rumah kami hanya sejengkal. [heh~! xpe..xpe.. last year harga minyak murah lagi.😛 ]

jadi raya ke-5 ni, kami hanya duduk di rumah. makan bubur jagung yg mak buat~! sodap!🙂 alhamdulillah. nikmatNya.

hurmm..rasa2 nya, takkan ada budak yg akn akn beraya di rumah kami. dulu masa duk kat Kuala Pilah, ada jugak budak2 yg datang beraya kat rumah. mostly anak2 staff ayah la yg datang. ada tu sampai 2, 3 kali datang. adik2 apakah harapan mu? nk dapat duit raya lebih eh? haha~ ambiklah.. tak kesah pun. asalkan kamu mesti makan makanan yg kami hidangkan🙂

tapi bila dh pindah kat bahau ni, rasa2 nya ade ke orang tahu bahawa di taman tasik bahau ini, wujud 2 buah keluarga Melayu?? huk huk. tambahan dgn rumah uncle2 yg kat depan tu semuanya tersergam indah. tenggelam rumah kami yg biasa2 saje ini. [sesungguhnya saya tidak mengetahui nama jiran2 saya.😦 cuma tahu uncle yg duk kat depan tu kerjanya ialah doktor dan uncle yg satu lagi tu seorang businessman yg berjaya. tengok sahaja lah rumah2 mereka. tu yg diorg pasang alarm tu. tapi alarm rumah mereka sgt bising~!! dan juga ada encik anjing yg mengawasi rumah mereka. haihh~]

ermm, tapi maybe ade jugakorg yg tau kot. cikgu2 di sekolah adik2 ku, mesti tau, sbb kan kena isi borang profil pelajar.

Nama : Muhammad Izzat bin Mohamad Napis

Alamat : __, Jalan Tasik 1/3, Taman Tasik Bahau, 72100 Bahau, Negeri Sembilan.

erm, lagi… saudara2 kami yg terdekat, mesti tau bahawa kami adalah warga Melayu di taman ini.

rindu jugak dgn suasana budak2 datang beraya di rumah. [sebab xde orang nk habiskan stok kuih2 raya di rumah ini..haha~ cepatlah datang..cepatlah datang..] tapi, kuih2 raya ini bukan kami yg buat ye~!!😛


a> 

okeylah, kawan2.. marilah datang rumah saya utk beraya~!! duit raya masih sama.. RM2 sahaja! hehe.. tapi encik Napis dh bagi had umur. hanya yg berumur 20tahun ke bawah sahaja dapat duit raya. memandangkan nur syamimi ni sedikit baik, jadi, buat kawan2 ku yg masih belajar, akan ku beri duit raya. hehe~ [sebenarnya tu duit ayah jugak~!]😛


Get Hari Raya Graphics Here

~wallahualam.correct me if I am wrong🙂 ~

5 Responses to “marilah beraya, tambah duit raya~!”

  1. natasha October 6, 2008 at 12:26 am #

    saye 20 tahun ke bawah.. ahahaha

  2. miminapis October 6, 2008 at 12:58 am #

    huk huk~!
    marilah..marilah..

    tapi RM2 saje~
    standard la tu..
    haha~

  3. kay2 October 6, 2008 at 3:33 am #

    tasha…jom serbu umah mimi…heee…;)

  4. miminapis October 6, 2008 at 3:54 am #

    hee~
    jangan serbu..😛

  5. natasha October 6, 2008 at 11:24 am #

    inilah dia.. angan 2 orang sahabat kamu yang tak ada lesen..

    bilamana kalau ada pun, tak tentu sampai lagi.

    hahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: