2nd Syawal, gathering family mak~!

2 Oct

2nd day raya. kami pagi2 lagi dah bersiap.🙂 ye lah, kononnya tak sabar nk pegi gathering belah keluarga mak. hehe~

kek coklat alhamdullillah menjadi. kek buah plak, 1 bekas menjadi, 1 bekas tak menjadi. huk huk~

pagi2 tu, mak teh keluar dari hotel n terus datang rumah kami. kami ramai2 pegi kubur arwah atok n wan kat Terusan. dekat situ memang every year diorg ada buat bacaan tahlil kat tanah perkuburan tu. miminapis, along, izat, mak teh n family pun  pegi ke sana. mak n adik2 yg lain sibuk prepare utk gathering nanti.

~mak su n auntie eton~

sampai je kat tanah perkuburan tu, memang dh ramai orang ada kat situ. pak long n family baru sampai. haiyo~! sepupu ku, syafiq, sudah banyak berubah!! punye la lama xdgr cerita die.. kami baca kan surah yassin utk arwah atuk n wan.. keluarga wan yok pun datang jugak.

~gathering family mak. wan ngah n family pun datang~

balik dari kubur, kami angkut semua lauk pauk dari rumah miminapis ke rumah arwah atuk di taman tunku puan chik. acik joe dh cat rumah tu!! once masuk ke dalam rumah, rasa macam berada di underwater world. hehe~ biru!! family belah mak dah ramai yg datang.. sepupu sepapat mak pun ramai yg datang. miminapis xkenal nama diorg. (haiyo~! ape lah..)😛

kami capture gambar keturunan belah atuk bahau. adik beradik mak ada 10

~10orang anak Idris, Jamilah + 4orang menantu yg datang + 16orang cucu + 1 suami kak noreen(sepupu kami yg sudah berkahwin) ~

orang. plus menantu n cucu. rasanya dh lama kami xberkumpul ramai2 cm tu. since arwah atuk meninggal, jarang jgak la kami berkumpul ramai2 cmtu. alhamdulillah, dgn kehendakNya, gathering itu berjalan dgn lancar. dapat la jugak kami berjumpa dgn our future mak uda. hehe~

dapat jugak akhirnya berjumpa dgn sepupu kami yg dh lama xberjumpa. sepupu belah mak ada 16orang je. tu pun ramai yg perempuan. lelaki ada 5orang je, n yang paling tua ialah syafiq. (haha~ dia selalu keseorang di kala kami yg perempuan besar, bersembang…)😛

~belakang= along tengah dukung haikal, miminapis, kak syasya, kak noreen dukung adam yg sedang tidur, nana, aina, pikah, syafiq.

depan=izat, faiz, ir, wawa, kimi, ain~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: