hari ini..

25 Aug

hari ini S.E.R.I.O.U.S.L.Y, penat~!

bangun pagi, buat ape yg patut, then sambung baca novel “ketika cinta bertasbih”..[hee~ bila ntah nk habes.]

pastu on9. baca thread2 baru kat forum iluvislam.com. tengok message kat inbox yahoo! and friendster. search sikit pasal sesuatu. then catat dlm buku nota.

pastu buat apa yg patut sbgai seorang anak.🙂

then ikut mak pegi amik wawa (adik bongsu) kat pra sekolah. pastu lepak2 kat rumah yg satu lagi.

kemudian, pegi fotostat IC and passport. pastu nk mintak pengesahan kat balai polis, tapi encik2 polis sume keluar rehat. balik rumah kejap.

keluar balik, kali ni alone, drive sendiri pegi pejabat pos, nk buat money order. pastu cuci negatif filem utk gmbr berukuran passport. pastu g BSN, cucuk! pastu g lagi pejabat pos. tanya cmne nk buat pos laju.

tgok jam dh pukul 3, cepat2 pegi balai polis balik. oke, encik2 polis tiada lagi. tak tahan~! miminapis terus ke sekolah adik (sek rendah) utk dpt pengesahan drp guru besar dia. tapi xdpt, sbb guru besar tu kata better amik dr pengetua sek menengah! oke, baik!😀

pegi sek menengah (sek adik gak.. ) pastu pengetua dia tgh meeting~! oke, pasrah! so, tinggal je la dokumen2 tu. besok insyaAllah datang balik.😉

cuaca : sangat panas terik. kereta kancil itu, air-cond nya mendukacita kan!! walaupun di pasang smpai 4, tapi air-cond nya xsejuk sangat. isk isk isk. tolonglah~!! ayah, nk naik gen 2 ayah!! banyak2 kete ayah, gen 2 la yg miminapis suke naik, sbb air-cond nya pasang kejap je dh sejuk. alhamdulillah. pajero lagi best, dh la air-cond nya banyak. so, air-cond belah belakang driver tu memang hak milik nur syamimi~! [hee~]. common rail? huhu.. at first i really hate menaiki nya. pening! sungguh~! kami 6beradik, akan berhimpit2 ditempat duduk belakang tu mcm sardin~! tapi mak kata bagus, sbb kitorg xkan bising2. huhu. nk duduk kat bhgian belakang skali ayah xbagi, sbb ayah kata macam bawak pekerja indon je. along penah kena! (mahu gelak boleh tak along?😛 ) tapi, sebenarnya, byk2 kete ayah ni, miminapis hanya berani bawak kancil je. hee~

erk, cite pasal kete plak kan?

oke.. tu je.. sbnrnya bila satu demi satu halangan datang, miminapis bersyukur. sbb miminapis akan mengingatiNya. macam tadi, dgn cuaca panas teriknya, pastu nk dptkan pengesahan punye lah susah kan, miminapis hanya teringat ayat-ayat Allah dlm surah Al-Ankabut, ayat 2 dan 3. (terima kasih pada yg telah mmberitahu😉 ) sila bukak tafsir ye kalo nk tahu~! 🙂 pastu miminapis teringat balik character Azzam, dalam novel ‘ketika cinta bertasbih’. kalau kita rasa kite ni susah, sbnrnya ramai lagi org yg susah kat luar sana. cuma kite ni  je, dh biasa hidup senang, then bila susah datang, kite dh mengalah kan?

alhamdulillah, terima kasih atas peringatanMu ini ya Allah🙂

wallahualam. correct me if I am wrong🙂

2 Responses to “hari ini..”

  1. fairuz August 25, 2008 at 10:52 pm #

    wa..sume die cite.
    bagus2
    keep up a good job!

  2. miminapis September 3, 2008 at 6:58 am #

    penceritaan disampng emosional~!
    huk huk..
    penat~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: