program di DBP..

17 Aug

16 Ogos 2008.

bertolak dari rumah seawal 5.30pagi ke KL, bersama ayah, along dan izat. [mak xikut sbb kena hntar nana g tuisyen.. isk isk isk]

sampai KL kul7pagi. pastu melilau-lilau mencari DBP. best!! sebab dalam ke’melilau’an itu, dapat jugak tengok SESERI, walaupun dri luar sahaja. wah!! rindu sekolah itu.. hee~

tepon mak teh. tepon pak tam utk mencari jalan. alhamdulillah, 7.30pagi sampai DBP.

punyelah ramai umat manusia kat DBP tu. ingatkan budak2 KMS je.. rupe2nye sume budak scholar MARA. oho~ ku faham. tapi bukannya terus daftar. ayah ajak g breakfast dulu kat kedai2 brhampiran. ramai jugak rupenye yg xbreakfast lagi. ingatkan napisfamily je. huhu~

lepas dh makan, tunggu lagi kat luar sbb xramai pun lagi yg dftar. duk kat luar kete ngan ayah, along n izat. pastu ayah suh daftar cepat sbb dh nak pukul 8.45pagi.

ayah = mimi, pegilah daftar cepat, kang xde tempat.

mimi = along, jom teman long.

along = aaaahhhh!! xde de ko g sendiri.

ayah = mimi, jom!

yea..yea.. ayah temankan.. haha, p.a.d.a.n m.u.k.a along!

sampai je kat pendaftaran, punyelah ramai lelaki. mane ntah perempuan2. ade sikit je.. tu pun kat bhgian depan. belakang sume laki. oke, guna taktik kotor.

pegi kat barisan depan, buat2 cakap ngan fairuz.

mimi = fairuz, kite nk menyelit ni. lelaki ramai la kat belakang. takut. hee~

fairuz = hehe. pandai2 la awak mimi, menyelit.

mimi = baik~!

oke, selesai sudah mndftar. carik ayah balik. salam ayah. cium ayah. pastu masuk balik dewan. miminapis kena duk kat atas, sbb bahagian bawah dh penuh. 1000 lebih yg datang. mau nye x penuh dewan kan? walaupun bahagian atas tu agak panas, tapi oke la.

miminapis xnak mengulas lebih lanjut tentang pengisian semasa program. cukuplah bercerita dgn ayah, mak n along je. [hehe~] tapi setiap perbincangan yg berlaku dlm dewan tu, insyaAllah akn miminapis ingat sampai2 bila2. moga Allah memberi kekuatan ingatan kpd ku. aminn~! gembira sbb dpt jumpa kawan2 balik. semenjak abes kolej, jarang dh dpt jumpe mereka.

jumpe :

*sahabat2 KMS..IB dan A-Level.

*nadhira..sahabat masa kat tunku kurshiah dulu.

*kay..sahabat di SESERI dulu. dan hani nadrah… junior masa kat SESERI dulu. [hani nadhrah, kamu sungguh berani bersuaraπŸ™‚ bangga dgn kamu..πŸ™‚ ]

*najaa.. sahabat masa kat kem WOW dulu.

*kak aimi rahayu n sorang lagi abg fasi, masa kat kem WOW ari tu.

oke, pukul6.30ptg program abes. terus balik rumah. smpai rumah pukul10 malam. buat ape yg patut. then, time to bed.

———————————————————-

actually the whole day (start from the journey as early as 5.30am until 10pm did to teach me about life. thanks for the reminder from The Almighty.) but I dun think I can write it here. I am greedy u know..?πŸ˜› [hehe..xdelah.. cuma ianya tidak perlu ditulis diatas sbb yg trtentu. krn? Allah, saya dan mungkin sahabat2 yg menghadiri program itu sahaja yg tau..wallahualam.πŸ™‚

tapi miminapis sgt berterima kasih kpd MARA.πŸ™‚ semoga kawan2 miminapis juga turut diberi peluang.πŸ™‚ sama2 doakan kejayaan bersama ye sahabat2 ku~!πŸ™‚

3 Responses to “program di DBP..”

  1. natasha August 17, 2008 at 11:11 am #

    hehe. program yg sgt ‘menarik’.
    amekla mne yg bes. pasal saf dlm solat
    insyaALLAH..

  2. aimi August 18, 2008 at 2:19 pm #

    assalammualaikum wbt miminapis

    hehe,,, akak tak smpt nak dgr pun ape yang diceramahkan kepada anda semua
    tp setiap satu yang terjadi, ambillah sebagai pengajaran hidup…

    dalam mengenal kebenaran, kebatilan juga harus diperhalusi bentuknya, agar kita tak tersalah jalan kerana silap menyangkakan yang batil itu ada benarnya walhal tidak! (faham ke? hehe,,,food for thought =D)

  3. miminapis August 18, 2008 at 2:42 pm #

    wa’alaikumussalam kak aimi,
    hee~ insyaAllah saya paham..

    btw, time kaseh utk reply msg akak (kat frenster tu~!) trhdp apa yg saya tanya..πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: