saya yg lemah utk merancang..

11 Aug

16 ogos 2008..

okeh, tarikh ini akan muncul dlm lebih kurang 4hari je lagi..

events utk tarikh ini:

*gathering SESERI(seserian0405 a.k.a vivacious) di Melaka. –[agak lama mengambil masa utk discuss perkara ini dgn diana n prefect yg lain..~]

*kenduri kat rumah Alyaa di Muar. –[plan2 lepas je g gathering SESERI, nk g umah alyaa terus..]

*ada majlis ramah mesra dgn akak2 senior yg dh fly. ni anjuran akak2 dari UK n Ireland. kirenya lanjutan drp kem WOW yg lepas..(kak aimi rahayu gtau~!) —[miminapis bayangkan majlis yg sgt best sbb rasanya mcam org2 respected hadir..]

*ayah ada janji nk bawak satu family holiday kat Melaka sbb nk sgt tido kat satu hotel yg baru bukak ni~! –[yea…~!! sesungguhnya napisfamily mmg sangat kuat berjalan]

*perjumpaan ngan MARA utk orientasi kami di Dewan Bahasa dan Pustaka, KL.. sehari suntuk –[gembira!!! sbb harap2 MARA bagi duit.. hee~ aminnn..]

okeh..jadi?? walaupun meeting dgn MARA itu adalah yg terakhir miminapis terima, namun miminapis memilih utk menghadiri meeting itu. walaupun before ni dh bersungguh-sungguh plan dgn rakan2 batch utk bersama. put first things first, okey!!

ni adalah plan asal.. memula ke KL, utk pjumpaan dgn akak2 yg dh fly, pastu naik bas ke melaka jumpa ngan seserian0405.kirenya spend masa tu ngan diorg, tapi tido kat hotel ngan family.. [hee~ sbb dekat je pun.. wallahualam~] then pagi besoknye tu g rumah Alyaa kat Muar.. (ini adalah plan before meeting ngan MARA diketahuiπŸ™‚ ) –mcam g!L@ tak plan ni? hee~ ini namanya tamak..

sorry diana~! kesian kamu.. sbb dh bersusah payah planning, but then cancel plak. tapi terima kasih juga utk peringatan trsebut. surah Al-Baqarah, 216. [terima kasih krn mngingatkan diri yg alpa ini.]

surah Al-Baqarah ayat 216:

“…Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi mu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui”

selicin mana pun perancangan manusia tu, sehebat mana pun seseorang itu berfikir utk menetapkan sesuatu, kuasa Allah juga yg menentukan. miminapis tidaklah menyesal@bersedih krn plan asal terpaksa di ubah. semuanya ditetapkan olehNya kan.. kite ni plan je gitu gini, kadang2 keselamatan kita abaikan. manatau kot kalo miminapis ikut plan asal tu akn menyusahkan mak ayah ke, kan? Perancangan Allah tu Maha Hebat. sila lah berpegang kpd ayat2 Al-Quran di atas.

love you sahabat~!πŸ˜‰ ukhuwah fillah..πŸ™‚

4 Responses to “saya yg lemah utk merancang..”

  1. natasha August 12, 2008 at 7:38 am #

    macam sangat lelah aje.
    tapi apa-apapun
    semoga selamattttttt semuanya.
    hee~

  2. natasha August 12, 2008 at 3:55 pm #

    dan.. wa makaru wa makarallah wallahu khairul maakirin.

    dan manusia merancang, dan allah merancang. dan allahlah sebaik2 perancang.

  3. diana August 18, 2008 at 3:52 pm #

    πŸ™‚ mari kita ingat mengingati ye… insyaAllah… kite jumpe 29hb…πŸ™‚

  4. miminapis August 18, 2008 at 4:03 pm #

    tasha = thanks for the ayat~! hee~ tmbah ilmu..πŸ™‚

    diana = hee~ insyaAllah..terima kasih ye, kamu! :-*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: