graduasi KMS..IB ku~!

10 Aug

tarikh : 9 Ogos 2008

tempat : dewan baru Kolej MARA Seremban

event : Majlis Graduasi Pelajar2 IB, 2nd batchπŸ™‚

miminapis ingin merafakkan rasa kesyukuran kpd Allah SWT kerana majlis ini berjalan dgn lancar.πŸ™‚

tema kami songket dan warna biru muda.. macam logo IB yg baru tu~!

okey, apekah lagi yg ingin ditulis? [huhu..] ada satu perasaan yg mmg xdpt nk ditulis disini krn ianya mungkin agak peribadi. miminapis dan Dia Yang Maha Mengetahui sahaja yg mengerti tntg perasaan ituπŸ™‚ kadang2 bukannya sume benda kite boleh tulis kat blog ni kan? hee~ :p perasaan itu yg menyebabkan kita berasa bahawa hidup kita ini hanyalah pinjaman drpNya.πŸ™‚

memula, Pengetua kitorg yg bagi speech (ataupun Pengarah Kolej). Puan Hajah Nor Hashimah binti Abdullah. Macam biasalah kan, pengetua ni mmg well known dgn seorang yg brsmngat. ayat2 nya sarat dgn pengajaran dan nasihat kpd kami. terima kasih cikgu..πŸ™‚

lepas tu Ketua Bahagian Pengajian Tinggi MARA, iaitu encik Azemi yg deliver speech. beliau cakap la everything yg berkenaan. beliau juga yg bagi sijil kat kitorg. memula mcam takut gak, sbb dari bawah tengok beliau menemuramah kawan2. kirenya, masa bagi sijil tu mesti beliau akn cakap sumthing dgn org yg diberi sijil tu.

“eishh.. takut la plak. soalan apelah yg ditanya tu.” pastu bile smpai je turn miminapis (time ni mcam dh pasrah la, soalan ape pun yg beliau tanye nnti, jawab je la..~) beliau cakap,tahniah.. dulu sekolah mana?” herk~.. terkejut pun ade jugak sebenarnya.. sbb beliau tanya sekolah mana je pun. tadi masa kat bawah menggelabah je. takut sgt org tu tanya soalan.. [haha.. ntah pa pe la kamu ni wahai miminapis~] “dulu sekolah sains seri puteri” “cyberjaya ke kuala lumpur..” “ehh..kuala lumpur la..” huhu~ alhamdulillah, dapat pun jawab soalan beliau.. [haha~]

miminapis tgh amek sijil. macam sayup2 je kat depan tu.. hee~

turun je drp stage, pegi kat mak, pastu cium mak. ayah pegi toilet la plak masa tu. huhu.. masa cium mak tu, sambil tu kata, time kasih mak..” huhu~ cm nk nangis dh.. xtau kenapa.. [hee~ mengada!] then, bile ayah dh duduk balik kat meja, g kat ayah, buat bnda yg sama..πŸ™‚ [thank you Allah for the happiness..:) ]

pastu lepas amik sijil. ada performance drp junior. diorg main alat muzik. gitar, biola, keyboard. antara junior yg dpt di recognizekan hanya gazi dan aiman je. yg lagi 2org tu xkenal nama n xperasan. cuma pernah nampak la muke diorg sepanjang mnjadi senior di KMS.. [hee~ maaf junior2 ku, sungguh ku bukan yg alert trhadap junior KMS. kecuali girls n yg rapat2 tu alert la.. huhu~ maaf..maaf] lagipun spek ku ini sudah kabur. [betul~! ini bukan alasan semata.. hee~]

lepas tu makan. makanannya alhamdulillah, sedap~!! [terima kasih encik catering!] miminapis duk satu meja dgn wani,safi,aju,sal,che nab, alya,khai (kk),aina dan hazim. sangat merindui safi~!!! dah lama x kacau2 safi. safi ni walaupun die tinggi, tapi miminapis suke kacau2 die.. best~! [hee~]

after makan, kitorg kena g luar dewan amek gmbar. pecah dua. satu budak2 medic, satu lagi budak2 tindikan sains n maths~! pastu lagi satu campur. gmbar candid! pakcik yg amek gambr tu bagi macam2 bnda kat kitorg utk kitorg pegang. patung smiley, bulu2 yg warna warni, rmbut2 palsu, alat2 mainan..[banyak lagi, tapi x tersenarai dah..]

then, dr. umi (pihak penganjuran MARA) nk jumpe kitorg kat bilik meeting. takut, serius~!! beliau cakap la university mana yg kitorg dapat n bila fly nye. tapi xbagi plak exact tarikhnya. yg ke wellington around bln november dan yg ke auckland bulan january 2009 (4 januari kot~!) masa beliau bagi amanat n everything, miminapis rasa takut sgt.. sbb amanah yg diberikan. ke luar negara NIAT MESTI BETUL DAN TEPAT!!!!! tetiba rasa macam rendah diri, takut, dan kurang keyakinan diri~!! astaghfirullahalazim…macam nak nangis pun ade masa tu.

sbb 2tahun di KMS bagi macam2 pengajaran pd miminapis. dalam masa 2tahun dimana miminapis rasa sangat jatuh!! kawan2 di sekeliling pun xmmpu nk mmbantu.. [mungkin krn miminapis yg xmahu nk bercerita kpd mereka kot~!] ingat lagi time tu miminapis pernah cerita kat teacher hindon (teacher TOK kami) pasal bnda ni (kejatuhan diriku ini.. huhuk~) masa tu miss 2period kelas. menangis dpn beliau, cerita itu dan ini.. cerita ape yg berlaku, puncanya dan impak nya terhadap diri ku~! isk isk isk.. kejatuhan apekah?? hurmm.. i’ll keep this ‘kejatuhan’ as lesson for the rest of my life~! keriangan dan keceriaan ku tidak bermakna hidup ku ini selalu cerah. mendung dan hujan sering berlaku. [cewahh~! haha..tetiba rasa mcm xbetul..hurmπŸ™‚ wallahualam…]

oke..oke..~! teruskan bercerita pasal graduasi ye..πŸ™‚ [ape lagi ntah nk tulis..] hurmm.. tu je la kot.

utk sahabat2, doakan agar semuanya berjalan dgn lancar ye~! dilembutkan hati MARA utk mmberi segala kemudahan kpd kite..πŸ™‚ utk mereka yg akan fly bulan september, november dan january09 nnti~!! semoga Allah memberkati dan meredhai setiap perlakuan dan perjuangan kita di dunia ni… insyaAllah.. seek for the barakah~!!πŸ™‚ ukhuwah fillah~!

miminapis: 2nd line, 3rd from right. bersama sahabat2 perjuangan..[cewahh~! :p]

p/s:- hari ni bebudak alevel KMS check result kan? selamat meng’check’ eh korang~!πŸ˜‰

~correct me if I am wrong~

One Response to “graduasi KMS..IB ku~!”

  1. natasha August 10, 2008 at 12:23 pm #

    mimi.. sangat cantik kamu ini, tahu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: