kem WOW yg sgt WOW~!!

4 Aug

1ogos 2008-3ogos2008..

miminapis pergi ke kem WOW [as written in the previous post~!]

anjuran bersama www.iluvislam.com dan KRiM

bertemakan “shifting, bridging, sharing”… sgt best~!! [alhamdulillah, diatas segala ilmu yg telah diberikan oleh fasi2 dan para penceramah]

bertolak dr rumah pukul9 pagi dan smpai ke KTM Shah Alam pukul3.30ptg.. pastu tepon kak Aimi (salah seorang fasi~!). pastu naik kete waja ke bukit cerakah tu.. jauh jugak journey nye dr KTM tu ke bukit cerakah… pening la jugak kepala duk dlm kete..

sampai kat bukit cerakah tu xingat la plak pukul bape.. tapi suasananya sungguh mendamaikan hati dan perasan [cewah~!๐Ÿ˜‰ ] daftar2 je, pastu dpt file drp akak fasi pastu terus masuk bilik. miminapis dpt rumah melaka. memula cm takut gak sbb xde geng~! [bebudak KMS sumenya kat rumah lain].

bagi salam then masuk rumah tu. masa tu sume budak2 KMB je yg baru ada. diperuntukkan 1 rumah utk 10 org, tpi rumah kitorg ade 7org je..

ahli rumah melaka :

farahin(saina-KMB), asmak(mrsm kt-kmb), jaja(scipp-kmb),

aishah(stj-intec), ifah(mrsm bp-kmb), farehah(smka wataniah-kms), miminapis(seseri-kms)…

hee~ kami bertujuh! mereka sgt best n gila2..~!

1st day tu ta’aruf session, sambil2 tu kena ingat name sume peserta (perempuan sesama perempuan dan lelaki sesama lelaki).. alhamdulillah, masa kat situ miminapis mmg la ingat nama sume org, sbb nama nye pun hafal kan.. kirenye ingat la sape duk sebelah sape.. tapi, bila masing2 dh bergerak, dah pakai baju n tudung lain, huhu.. tidak dapat ku ingati kesemua nama~! [maaf..maaf๐Ÿ™‚ ]

dari kiri atas: miminapis, kk,najaa, izreena,kak intan, el, hana

dari kiri bwah: abg shafiq, abg daus,firdaus,fais,khaidir, abg faisal.

mcm bese la ade LDK.. miminapis dlm LDK 7..

fasi2 kumpulan 7 ialah kak intan nadia(dr UK), abg shafiq(dr UK), abg faisal(dr UK). mereka sgt best~!! tak lokek ilmu, suke bercerita dan bagi pandangan, peramah n mesra rakyat! hee~ kak intan yg selalu mmbawa tafsir..๐Ÿ™‚
dlm LDK 7 tu ade 9org. mereka ialah: fais, khaidir, firdaus, izreena, el, hana, najaa, khai, miminapis. [hee~ xdpt nk senaraikan masing2 akn melnjutkan pelajaran ke mana, sbb ade certain ni xingat. so better xyah letak semua kan?.. sorry!]

mcm biasa lah kan, sesi ta’aruf pun bermula. masing2 memberikan pndngan masing2, bertanyakan soalan kpd akak n abg2 fasi yg ade. mmg miminapis gain some knowledge..sangat~!! terima kasih everyone..๐Ÿ™‚ masa tgh2 diskusi dlm LDK, tetiba one of us, fais, bersuara. die ni dulu KISAS. dia ckp mcm lebih kurang mcm ni la, “…eye contact ni perlu jugak dlm mnympaikan ilmu….” die cite la die sbgai salah seorang pendebat di sekolah lama die, die kata eye contact perlu antra kedua2 pihak. herk~!! seriusly, rasa mcm kedebuk kena kat muka sndiri ayat2 die tu. sbb miminapis time dlm LDK tu, mcm xde la nk pndang direct muke diorg, except girls n kak intan la.. suddenly dlm hati, ” suka ati la nk pndang muka ke xnk.. yg penting ilmu yg diorg ckp tu kite dpt n faham..” huhu~ maaf sahabat! sbb mcm xberpuas hati dgn pernyataan kamu. tapi miminapis diam je la, xdela nk menggelabah ke apa ke kan. dgr je smbil bermonolog dalaman..

pastu mcm suddenly teringat kat salah satu testi drp http://www.iluvislam.com ni, die tulis, “bekunya air mata krn kerasnya hati, kerasnya hati krn byknya dosa….” [ade lagi, tpi xingat dh..hee~] herkk~! keras ke hati ni nk terima kata2 drp fais tu? huk huk… astaghfirullahalazim.. tapi dsbbkan miminapis rasa xsalah utk menundukkan pndangan, so istiqamah sahaja.. moga terus istiqamah๐Ÿ™‚

sume orang solat jemaah kat dewan@astaka. pagi2 bagi kalangan lelaki ade skuad KOBiS(kejut org bagun subuh!..menarik kan nama nye? huhu๐Ÿ™‚ )

ceramah pun ade drp penceramah2 jemputan. sgt best~!! time ceramah mlm agak menarik, sbb utk mnjimatkan masa, masa ceramah tu akak2 n abg2 fasi akn agih2kan biskut dan air utk kitorg.. 1st time miminapis melalui ceramah yg mcm tu..hee~!! gula-gula mentos pun ade~!! gula2 teman setia tatkala mengntuk menyerang diri dikala ceramah sedang berjalan.. alhamdulillah, atas kehendakNya, none of the ceramah made me bored!! [miminapis tidak menguap walaupun sekali! keajaiban dunia ke-8?? ;p ]

2nd day tu ade explorace.. again.. sgt best!!๐Ÿ™‚ masuk keluar hutan walaupun xdela mcm hutan sgt.. hehe.. tutup mata smbil jalan kat dewan makan tu cm kelakar sket! haiyo~.. satu lagi jln smbil tutup mata kat check point berapa ntah, tetiba ada suara kata “berhenti2.. kat sini ada lelaki..” sgt takot~!!

pastu ade kat checkpoint brapa ntah, [hee~ lupe!] kena main cak kelicak klicak’ (tak tau la betul ke tak eja ni).. mmg spend much time there la.. sbb one of us xdpt nk tangkap that game main mcm mana. tapi at last oke je.. alhamdulillah!!๐Ÿ™‚

pastu masa kat check brapa ntah [haha..sorry, again, i dun remember the no. of the checkpoint!], kena teka bnda ape dlm kotak. kat situ cm geram sket, sbb many times miminapis duk ulang, “dlm tu syiling” tapi sume degil.. org kata xnak caye, kan dh spend masa lama kat situ~! [huhu, marah plak kan? xdelah.. sesaja je..] tapi cm lawak gak, sbb everyone teka bnda dlm tu ialah ‘steel’ la,’nipis’ la n mcm2.. nasib baik akak n abg fasi kat situ bagi 3kali pilihan utk jawab. but then, ‘terkorban’ jugak satu mata kat situ..[mata dikira melalui bilangan belon yg dibawa~!]

pastu kat 2nd last check point ade sorg abg fasi ni kata die nk sorg je from us utk diinteview.. abg faisal, kak intan n abg shafiq la yg ade kat situ.. our group’s fasi! abg faisal yg inteview.. org yg diinteview xleh ckp ‘ya’, ‘tidak’, ‘bukan’.. kirenye kena jawab dlm struktur la.. memula khaidir (kot!) yg ke dpn.. tapi kalah plak.. pastu fais ke depan utk diinteview.. huhu~! mcm lawak jgak la… sbb die jwb every soalan dgn penuh keskemaan~!! alhamdulillah lepas ๐Ÿ™‚

last checkpoint.. kena nyanyi lagu tapi tukarkan setiap vokal kpd ‘O‘.. huhu~ 3kali gak la mengulang nyanyi sbb ade je yg konfius..

pengajaran drp explorace ni.. betapa pentingnya utk kite mengetahui sirah2 umat Islam trdahulu n membaca tafsir Al-Quran~! [only me n the pserta WOW je yg paham kot..plus fasi2 nya..] huhu..

yg best sgt ialah sbb miminapis dpt jumpe one of the moderator ofiluvislam.com. miminapis mcm kerap jgak bertanya kan kat akak moderator ni if ada apa2 yg miminapis xpaham dlm forum@thread yg dipostkan kat iluvislam.com. akak ni sgt best~!! tapi miminapis takut nk tegur.. so, tgok je la akak tu drp jauh. n salam ngan akak tu tnpa memperkenalkan nama sendiri.. hee~! [teruk sungguh]

sgt tertarik dan kagum dgn akak2 n abg2 fasi.. bagi miminapis, mereka ni sgt beruntung, sbb dh la pandai (everyone study kat ireland n UK, dgn scholars~!) smbil2 tu.. ilmu agama mereka juga mantap.. miminapis sgt kagum dgn org2 yg macam ni..

pakaian akak2 fasi ni sume nye sedap mata memandang. kirenye mcm yg mmg dh miminapis agak, before dtg ke kem..๐Ÿ™‚ [bertudung menutup dada, berbaju labuh, n menutup setiap inci aurat mereka๐Ÿ™‚ ] kan best kalo SEMUA ORANG(esp remaja) kat Malaysia ni mcm mereka..๐Ÿ™‚ insyaALLAH, sama2 doakan๐Ÿ™‚

masa hari penutup tu, hujan rahmat turun. kirog habis dlm pukul 2.30ptg jugak la.. tpi pukul3.30ptg baru miminapis dihantar ke KTM. sbb tunggu turn.. kenderaan terhad~!๐Ÿ˜‰ tapi best gak.. dpt duk lama n sembang2 ngan kwn2..๐Ÿ™‚

sgt suke dan gembira berada di sana๐Ÿ™‚ hope ade lagi kem2 yg mcm ni diadakan.. pengisiannye sgt best dan bermanfaat~! kami ade salam WOW, lagu WOW, sorakan WOW.. ๐Ÿ™‚

alhamdulillah, subhanallah, allahuakbar~!

~correct me if I am wrong~

WOW’s Closing Video from Wan Yusof N.E Wan Jeffery on Vimeo.

20 Responses to “kem WOW yg sgt WOW~!!”

  1. natasha August 5, 2008 at 5:39 am #

    cemburu. tahu tidak? hee~

  2. Hafizadam August 6, 2008 at 12:22 am #

    junior Baihaqi rupenye..

    tahniah atas penyertaan dalam WoW..
    moga bermanfaat..

  3. Kak Diana August 6, 2008 at 2:52 am #

    Salam wbt.

    A very good sharing article. Semua pn puji melambung ni dik sayang. Kalau ade kekurangan yg boleh kami perbaiki, feel free to mail me ya..

    Nway, akak perasan ade nama akak di mention tu, tp akak bukan moderator syg, akak admin๐Ÿ˜‰.. Bleh la tu lebih kurang..hehe.. but lain kali kalau jumpe tegur, jgn segan2… tau… Akak xmkn org ! hehe

    Take care. Jgn lupa pg prog2 yg bakal mendtg! Nanti cepat2 daftar PUISI tau!๐Ÿ˜‰

    With Love,
    Kak Diana

  4. hilfi leeds August 6, 2008 at 4:00 am #

    salam wbt!
    pg FUIYOH!! satu lg prog iluvislam di UK!
    heheh~!

    wpun clash PUISI n FUIYOH, tapi FUIYOH tetap FUIIYYYOOHHH!!

    selamat bersiap utk fly!

  5. Hafizadam August 6, 2008 at 10:10 am #

    takut2 tak ternampak..
    kalo nak video yg kat SINI tuh..

    nih LINK DOWNLOAD..

  6. shafiq August 6, 2008 at 12:55 pm #

    wahh.. bangga plak. ingatkan senyap macam tak bersemangat.. alhamdulillah dia seronok rupanya.. hehe

    kak diana: admin pon boleh jadi moderator๐Ÿ˜€

  7. aimi August 6, 2008 at 2:54 pm #

    wahai adik miminapis

    seronok laa jugak sb nama akak ada dalam blog awak,,,hehe,,,

    and rasa seronok bertambah2 sebab game cap kelicap tu adalah game yang akak and faci2 – mufaz and kak ezzah jaga (kitaorg drpd group 1)

    seronok bertambah2 lagi sebab akak berjaya gembirakan adik dan kawan2

    don’t forget our memories in WOW 2008,,ok!!!

    feel free to contact any one of us – kita memang WOW!!! =D

  8. kaamyl August 6, 2008 at 2:55 pm #

    salam mimi! ni yg duduk sebelah farehah masa sesi ta’ruf tu kan? hee~ terjumpa plak blog awk ni.
    nway, nice review u have here. aih mengingatkan balik time kem haritu.. ish windu2~
    apepun, salam ukhwah & do keep in touch๐Ÿ˜‰

  9. kak kimah manchester August 6, 2008 at 3:07 pm #

    waahhh..bestnye kalao dapat join skali..wuwuw.
    alhamduliLLaah, moga2 ilmu dan pengalaman baik yg dikumpul drp WOW dapat miminapis manfaatkan =)

    ## masa tgh bace tadi, dah agak dah kakak moderator yg dimaksudkan ialah kak diana..eheh (Diana, akak rase Diana takut ditegur oleh adik miminapis ni sbb muka Diana nmpk cam garang…haaa..laen kali senyum sokmo yee..eheh)

    ~ pernah mengikuti progrem seumpama ini masa muda2 dulu =D ~

  10. miminapis August 6, 2008 at 3:10 pm #

    huhuk~!

    kak diana: hee~ selama ni kita ingat mod n admin tu same.. lain rupenye.. huhu~ oke2.. dh tau dah..๐Ÿ™‚

    hafizadam: terima kaseh link tersebut!๐Ÿ™‚

    hilfi leeds: sis@bro eh? xkesah la.. trima kaseh utk invitation tu.. insyaAllah, tapi mcm jauh je..๐Ÿ™‚

    abg shafiq: yup~! sgt seronok dan brsemangat cuma xtau nk express la kot..๐Ÿ™‚

    kak aimi: hee~ after kak diana, nama akak la yg paling kite ingat sbb dlm emel pun nama n no.telefon akak diberi kpd kami๐Ÿ™‚

    kaamyl: hee~ insyaAllah, moga ikatan ini berkekalan selamanya dan ia disandarkan keranaNya… insyaAllah๐Ÿ™‚

  11. miminapis August 6, 2008 at 3:24 pm #

    kak kimah manchester: xpe2.. nnti next kem@event if akak ade peluang, jumpa la kami plak..๐Ÿ™‚ seronok dpt jumpa akak2 n abg2 yg mcm ni sbnrnya.. for people like me, keindahan islam itu kelihatan pd diri kalian.. alhamdulillah๐Ÿ™‚

  12. aimi August 6, 2008 at 4:29 pm #

    hehe,,,

    terasa femes sekejap,,, tbila setiap kali adik2 kontek akak pasal reg WOW,,, hehe…

    insyaAllah mimi,,,sama2 kita doakan yang terbaik untuk adik2 yang akan fly september ni,,,

    dan juga kepada ain (kalau bca ni, selamat menjalani pengajianmu di Intac)

    dan jugak kepada maryam kameela,,, (selamat menghabiskan IB!)…

  13. sha August 6, 2008 at 10:14 pm #

    huhu..
    bestnyer..
    x acilah..nk g gak..jumpe ngan k.Intan..huhu

  14. miminapis August 6, 2008 at 11:39 pm #

    sha: erk~!! xleh..xleh..sbb dh abes dh.. hee~ xdelah memain je.. tapi kalo nk contct number kak intan boley je gtau.. nnti sy bagi, insyaAllah๐Ÿ™‚ herk?? ntah2 saudari ni ialah akak2 yg seangkatan dgn k.intan n akak2 fasi yg lain, yg xdpt berngkat pulang ke tanah air ini.. hee~ maaf2..:)

  15. Kak Diana August 7, 2008 at 4:44 am #

    Salam wbt

    Akak nk kacau blog awk ni,nk respond kat kak kimah.. Akak! Sy mmg senyum selalu laa…arrr…

    Mimi ni salam je dgn sy tp die xckp dia adalah mimi… hehe..

    Apa pn, Kak Kimah, c u in Trg sumwhen. InsyaAllah.

    Shafiq : Mmg boleh tp mmg xpenah pn buat keje mod..huu

    Last but not least, jgn lupa PUISI or FUIYOH!
    ๐Ÿ˜‰

    Wslm

  16. miminapis August 7, 2008 at 9:39 am #

    hehe.. kak diana senyum sokmo~!

    PUISI n FUIYOH~! both iklannya masa kat kem WOW ari tu mcm menarik..

    tapi malang, sbb hanya di UK n Ireland.. huhuk~

  17. aimi August 7, 2008 at 12:33 pm #

    pembetulan untuk entry comment

    Maryam Kameela amik AL la,,,hehe
    ๐Ÿ˜€

  18. miminapis August 7, 2008 at 1:11 pm #

    oho~! hehe..tu la mati2 sy ingat maryam kameela IB.. best la dpt buat IB kat UK..

    alevel rupanya.. ib@alevel, sama je.. dua2 pun prog yg best.. hee~๐Ÿ™‚

  19. k intan nadia @ k tan August 10, 2008 at 2:31 am #

    salam

    ewahhh korang!!sumer menyerang blog miminapis,hahah!!tahniah mimi kerana berjaya menjadikan blog awak tempat kami beramah mesra dan mengeratkan ukhuwah,hehehe~

    anyway,I’m glad that u like WOW walaupun terasa cam bersimpati sangat2 korang mendapat faci cam saya =P i wud really like to keep in touch with each and everyone of u,eventhough kiter terpisah antara benua~ so,jgn sombong2 or malu2 kerbau dengan akak anymore ye,ehe

    btw,siapakah saudari sha ini??mintak maaf sebab akak tak dapat plak ingat awk ni siapa.mungkin sbb akak t makan brekfes lagi kot…hurmmm(alasan)~

    anyway,to sha,mimi n everyone else,be gud,and jangan tinggal solat ye??t care,wassalam.

    peace!

  20. miminapis August 10, 2008 at 3:26 am #

    kak intan: hehe.. kak intan best~! sgt sporting n gila2.. kirenye xdela nk serius sepanjang masa.. huhu.. takot gak org yg serius2 ni.. =p

    cewaahh~! ayat akak best la.. “terpisah antara benua..” hehe.. insyaAllah, nnti kalo terjumpa akak, sy xmalu2 dh.. cume lari je la kot.. hee~ xdelah..

    insyaAllah sy akan tegur, tapi cm xleh ckp gak, sbb sy ni unpredictable..

    time kaseh kak intan di atas nasihat2 itu.. =)

    sha: saya dh try emel awk guna emel yg awk bgi kat sini, tpi xleh send sbb address nye invalid.. herk~!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: