~selamat hari lahir NANA~

23 Jul

22 july 2008..

hari lahir nana yg ke-15..

nana @ nama sbnrnya, nur syazana binti mohamad napis.

adik ku yg pertama.

teringat plak dulu2, time tu setelah 5tahun miminapis bergelar ‘adik’, tetiba lahir plak seorang lagi umat Muhammad. [sungguh ku tidak suke~! hee..sgt jahat..]

masa tu sambut birthday miminapis yg ke-5, dan kebetulan baru je dpt adik baru.

mak teh : eh, ni xboleh panggil adik dh ni. kena panggil kak ngah plak ni.
mimi : tak nak. *menangis*

mak teh bagi hadiah, n terus tiup lilin.

haiyo~ sungguh mengada. sampai sekarang ke’mengada’an itu kekal. herk~!

nana ni, every month kena pegi injection, amik vitamin B12. sbb masa kecik dulu, usus besar die kena buang, sbb tersumbat.

kecik2 dulu die slalu sgt menangis, smpai arwah atuk bahau suruh juga ayah ngan mak bawak die g hospital walaupun time tu dah tengah malam. kat hospital kuala pilah la, doktor dpt detect usus die tu ada problem. lgusng malam tu jugak, doctor bawak g hospital seremban. mak sorang je rsnye yg naik van hospital ke seremban. disebabkan dh tengah malam, miminapis dan along tido je dlm kete. xtau ape yg berlaku. [huhu, kami kecik lagi time tu, xtau pa pe.. jangan salah kan kami!]

ayah, miminapis dan along time tu bermalam kat rumah atuk pilah. pagi besok tu baru pegi sremban ngan ayah. operation diadakan hari tu jugak rsnye. xtau la lepas berapa hours, doc pun tunjuk kan lah bahagian usus nana yg kena buang tu, mak hampir pengsan bile tgok. sepnjang tu mmg mak yg jaga nana kat hospital.

ayah, miminapis dan along stay kat rumah atuk pilah rasanya.

mimi : ayah, adik xde baju dah. [huhu, sbb xbwak baju pa pe pun masa duk kat rumah atuk pilah tu]
ayah : okey, jom beli baju.
mimi : yea!

oke, tu la serba sedikit tentang nana ni.
sekarang dh form3 pun. nak amek pmr. the only yg amik bahasa arab.
semoga berjaya la weh~!


*sesungguhnya pada waktu ini, sedang gaduh ngan nana* [haha~ ku jahat! tapi oke ape, at least wish jugak die kat dlm blog ni, walaupun tidak dinyatakan kpd nya.. hee~ ku tidak bersalah]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: