durian oh durian

16 Jul

musim ‘raja buah’ sudah bermula.
di pekan bahau ni, banyak betul orang jual.

masa miminapis dgn mak jalan2 kat pekan, niat kat hati nak beli dragon fruit, tapi
“kak, singgah2..durian murah je kak..”
“durian..durian.. isi merah, kuning..sume ade..”
“durian segamat..durian IOI, durian murah… sekilo dua ringgit je..”

haiyo~! bising sungguh.. menggangu kosentrasi nk beli dragon fruit sungguh~! haha..
lepas beli dragon fruit,

mak : mimi, jom kite tengok durian.
mimi : jom..tapi mak, kite nk air..
mak : air minum kat rumah nnti..
mimi : herk~!

——————————————————————————————-
malamnya,
ayah baru balik dari meeting kat Bangi,

ayah : nor, mak nak makan durian.. nanti tolong belikan, pastu hantar kat kampung besok.
mak : bape byk durian nk beli?
ayah : beli la dalam 5biji..
mimi : sikitnye..
mak : cukup la tu, wan dgn mak long je pun nk makan..

malam tu jugak, miminapis, mak ngan wawa(adik paling kecik), kuar pekan bahau cari durian.
ayah kat rumah tengok debat antara dato’ seri anwar ibrahim dgn menteri penerangan tu..
hee~ nnti ayah jadi reporte kat kitorg plak..

mak :mimi, nak beli kat mane durian? byk sgt org jual ni..
mimi :ntah, kite mane tau.. kalo best kite makan.. hee~
mak : jom tengok kat kedai org tu kejap.

dlm kedai tu,

mimi :wawa, kata la kat mak, nak air.
wawa : alaaa…nnti mak marah.
mimi : angah cubit kang.. pegi ckp cepat!
wawa : mak, angah nk beli air..
mak : ambik la cepat..

durian selamat di beli.
air kotak selamat di beli.
bukak straw kat tepi kotak air minuman, “Bismillahirrahmanirrahim”..air di sedut..
nyaman.. hee~

One Response to “durian oh durian”

  1. natasha July 16, 2008 at 8:23 am #

    mimi2.. obses ngn air.. huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: